avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este admisibila plangerea impotriva ordonantei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este admisibila plangerea impotriva ordonantei procurorului de disjungere a dosarului penal?

Finalizarea cercetarilor in cadrul unui dosar penal se finalizeaza prin NUP pentru inculpati(s-a inceput urmarirea penala pentru art. 215 Cod penal) si prin disjungerea dosarului si formarea unui dosar nou cu propunere de cercetare a partii vatamate din primul dosar pentru art.215 (3) Cod penal.
Impotriva acestui ultim punct al ordonantei se poate face plangere?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 09:22, 28 Aprilie 2011
Puteti face plangere, dar sunt sigur ca va fi respinsa ca neintemeiata, deoarece organele de cercetare si urmarire penala au constatat ca d-voastra sunteti vinovat, si nu cel invinuit de d-voastra, care de fapt a formulat plangere impotriva d-voastra..
Nu ati inteles.
Impotriva mea nu a formulat nimeni plangere. Procurorul s-a autosesizat.
Ma interesa raspunsul sub aspectul procedurilor. Desi nu am calitate in dosarul penal, am actionat in numele firmei pe care o reprezint, doresc sa fac plangere la procurorul superior, in nume propriu, deoarece ordonanta mi s-a comunicat si mie.
In opinia mea, o puteti contesta la procurorul ierarhic superior, dar in caz de raspuns negativ / lipsa de raspuns, nu puteti merge in instanta cu plangere contra actelor procurorului, cf art. 278 ind. 1 CPP din moment ce alin.1 enumera limitativ solutiile atacabile, disjungerea nefiind printre acestea.

Vedeti argumentarea de aici de exemplu [ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Taraganarea unei plangeri penale maryeta2000 maryeta2000 Buna seara , in luna februarie am depus la D.I.I.C.O.T.o plangere penala impotriva a doi cetateni romani ,pentru racolare de persoane si folosirea lor in ... (vezi toată discuția)
Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)