avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa preiau numele prin casatorie in Romania a unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa preiau numele prin casatorie in Romania a unui cetatean italian?

Buna,

Am o dilema si problema e ca nici nu stiu ce autoritate ma poate edifica... Urmeaza sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean italian. As vrea ca prin casatorie sa preiau numele lui si sa renunt la al meu, lucru firesc la noi de altfel... Doar ca d-na de la starea civila mi-a povestit o alta speta similara prin care o d-na care preluase numele sotului a avut probleme la intrarea in Italia, deoarece nu au acceptat ca ea sa preia numele sotului???!!! Ma geasndeam de ce, oare? Eu voi avea un buletin romanesc perfect valabil, de ce ar putea sa nu fie in regula?
Stiti cumva despre posibilitatea ca autoritatile italiene sa nu accepte schimbarea numelui? Pt ca intr-adevar la ei femeile nu preiau numele sotilor ci raman cu numele de fata...

Multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 09:58, 27 Aprilie 2011
tinind cont de faptul ca incheierea casatoriei se face sub imperiul legii locului, adica a legii romane, nu vad care este impedimentul ca, in momentul depunerii actelor la starea civila, sa solicitati preluarea numelui viitorului sot. atita timp cit incheierea casatoriei s-a facut in mod valabil, conform legii locului, nu vad de ce autoritatile italiene n-ar recunoaste acest lucru. preluarea numelui e una, o viitoare solicitare de obtinere a cetateniei italiene e altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie in italia Mirelar Mirelar Buna! Sunt casatorita de putin timp cu un cetatean italian si la casatoria civila fiecare a ramas cu numele lui de familie . Intrebarea mea este : Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate (italia) cojocaru_d35 cojocaru_d35 Buna ziua ! Sant casatorita in strainatate,Italia ,cu un cetatean italian si as vrea sa stiu daca certificatul de casatorie trebuie inregistrat obligatoriu si ... (vezi toată discuția)
Act doveditor ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)