avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime

In perioada 29 septembrie 2010 si pana la data de 15 aprilie 2011 am lucrat la o societate cu contract de munca pe perioada determinat (inregistrat la ITM)
La data de 15 aprilie 2011 contractul de munca a expirat si nu mi-a mai fost prelungit.
Am cerut eliberarea adeverintei de vechime pentru perioada lucrata pentru a putea intocmi actele pentru somaj.Precizez ca pot beneficia de somaj deoarece in ultimele 24 de luni am 12 luni cotizate la sistemul asigurarilor sociale.
Problema este ca aceasta societate se eschiveaza si tot amana eliberarea adeverintei de vechime.
Ce pot sa fac sau unde sa ma adresez pentru a putea face presiunu asupra lor ca sa elibereze adeverinta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 27 Aprilie 2011
Codul muncii prevede in art 34(5):
(5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
In aceste conditii, reveniti cu o cerere catre angajator, prin care solicitati adeverinta de vechime. Daca refuza sa elibereze adeverinta in cauza, sesizati Inspectia muncii.
Puteti sa sesizati ITM-ul in care angajatorul refuza sa va elibereze adeverinta de vechime necesara pentru depunerea dosarului de somaj.

Daca nu ati depus dosarul pana in prezent, va pot spune ca veti primi indemnizatia pentru somaj de la data depunerii cererii si nu de la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pentru formular e104 tanarobot tanarobot Buna ziua, In vederea obtinerii formularului E104 mi s-a comunicat ca este nevoie de o copie dupa cartea de munca. Eu am lucrat doar in 2011 deci nu am carte ... (vezi toată discuția)
Somaj valentina87 valentina87 imi trebuie o viza din data de23.08.2010 de cand m-am angajat pana la data de 01.01 2011,nu am carte de munca decat o adeverinta de la angajator cu contract de ... (vezi toată discuția)
Situatia angajatului conform revisal-ului arakys arakys Buna ziua! Sunt un om al muncii si doresc sa aflu situatia mea actuala din revisal, data angajarii, motivul incheierii cim-ului cat si vechimea obtinuta la ... (vezi toată discuția)