avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de colaborare

buna ziua.sunt in angajat printrun contract de colaborare.. acest contract de colaborare este inregistrat undeva??mai este valabil??angajatorul este obligat sa imi faca contract de munca ca din cate am inteles nu mai exista contract de colaborare.va rog frumos sa ma ajutati...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 28 Aprilie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
pe mine personal ma intereseaza daca mai este legal si acceptat de itm...
Contractele de colaborare nu se inregistreaza la ITM si sunt foarte greu de acceptat de catre inspectorii ITM care vin in control.
Sunt puse sub semnul întrebării, sub aspectul legalităţii, mai multe aspecte, în primul rând dacă cineva se poate angaja pe bază de convenţie civilă, cine poate face acest lucru, pentru ce activitate şi pentru ce durată.
Este interzisa incheierea de conventii civile de prestari servicii pentru a se eluda dispozitiile legale privitoare la incheierea contractelor individuale de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte criog criog salutare, as avea o intrebare, asa la miez de noapte: se mai fac contracte de colaborare intre angajator si viitorul angajat? viitorul angajat este un ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Conventie ramonaduna ramonaduna Cate conventii se pot incheia cu aceeasi firma? De cate ori se poate reinnoi? (vezi toată discuția)