As dori si eu un sfat legat de iesirea din indiviziune.
Concret:sintem 3 frati care mostenim un teren. Unul dintre noi doreste sa iasa din combinatie ptr.a-si vinde singur partea.
Cum trebuie sa procedam ?
Fie mergeti la notar fie la instanta; in ambele variante va trebuie schita cu impartirea pe loturi care se cuvin fiecaruia.
E de preferat sa va intelegeti cum anume il impartiti si expertul care va efectua schita cadastrala se va conforma invoielii dvs. Apoi, cu actele intocmite de notar sau hotararea judecatoreasca veti intabula fiecare dreptul sau de proprietate, urmand ca, ulterior, cel care doreste, sa vanda partea sa.
Terenul are facuta schita cadastrala ,sint stabilite si procentele de mostenire ce revin fiecaruia si a fost si intabulat.(totul la comun )
Ceea ce ar trebui facut acum ptr. separare : -de mers la un notar ptr.separare
- o noua schjta cadastrala (din care sa reiasa separarea)
-o noua intabulare
Am inteles bine ?
Ati inteles bine.
Parerea mea este sa va angajati un avocat si sa va adresati instantei.
Se va face in cadrul procesului o schita din care sa rezulte separarea.S e vor face loturi de catre expert.
Apoi se va face o noua intabulare.
La judecata dureaza mult. Stiu din experienta ; pe noi ne intereseaza varianta cea mai rapida .
Inteleg de altfel ,ca si la notariat se rezolva la fel . Schita nu este o problema
Iesire din indiviziune
rico3
Salutare Forum! 1. Pe un teren de 10.000 mp sint 7 mostenitori. Pot ramine in indiviziune 4 mostenitori pe o parte din teren si 3 pe cealalta?
2. Daca se ... (vezi toată discuția)