avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum se procedeaza pentru iesirea din indiviziune?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum se procedeaza pentru iesirea din indiviziune?

suntem 4 proprietari ai unui teren. cum se procedeaza pentru iesirea din indiviziune. terenul are cadastru si stiu ca trebuie facuta dezmembrarea pentru identificarea exacta a bucatii fiecaruia. ce altceva mai trebuie ? multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:30, 29 Martie 2014
Cele 4 loturi trebuie sa se identifice prin numar propriu de cadastru in CF, trebuie facuta schita cadastrala ptr fiecare lot in parte dupa care mergeti la notar cu cadastrul fiecarei parti.
Notarul doar constata dezmembrarea, nu imparte el terenul.
este necesara prezenta si acordul tututror proprietarilor? in actul de proprietate este specificat decat faptul ca sunt 4 parti egale,nu si pozitionarea fiecaruia pe teren. daca unul dintre proprietari nu vrea sa iasa din indiviziune ce se poate face? multumesc!
Este necesara prezenta celor 4 proprietari.
Daca nu exista intelegere intre cei 4 cu privire la modul de impartire al loturilor sau unul sau mai multi nu vor sa iasa din indiviziune atunci impartirea se face in instanta de judecata.
Este de preferat la notar ptr ca se evita costurile si timpul pierdut prin salile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)
Formalitati legale pentru vanzare teren lonita lonita Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti care sunt formalitatile legale care trebuie sa le intreprind in vederea vanzarii unui teren intravilan pe care sunt ... (vezi toată discuția)