buna seara in primul rind multumesc pt raspunsurile primite s-a facut aga intradevar cind am cedat actiunile sub forma privata dar asociata a spus ca nu poate schimba sediul acum ea doreste sa vinda firma cuiva chiar cu datorii intre parintii mei si si firma nu a existat contract de comodare acum 4 ani nu s-a facut doresc sa stiu cum se poate schimba sediul social? exista o declaratie a parintilor prin care sunt de acord ca sediul social sa fie la actuala adresa ce ma sfatuiti? va multumesc
Buna ziua!
Daca firma si-a stabilit sediul social la adresa actuala inainte de 2002, atunci era suficient o declaratie de la proprietari.
Se poate schimba printr-o hotarare AGA de schimbare a sediului care se inregistreaza la registrul comertului (varianta simpla: 5 zile + 450 lei taxe).
Daca refuza schimbarea de buna voie, proprietarii imobilului pot actiona firma in judecata la tribunal, sectia comerciala in vederea radierii sediului (sunt de fapt 2 procese: constatare inexistenta raport de locatiune si radiere). Dupa ce obtineti sentinta, o inregistrati la registrul comertului (varianta mai putin simpla: 1 an, cel putin + onorarii de avocat + taxe la registrul comertului).
Cu stima,
av. Silviu Serban
Va rog o mana de ajutor
simi79
Am o firma sunt asociat unic si dorim ca prietenul meu sa preia acesta firma pe numele lui sa figureze el in acte in totalitate ce acte si ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)