avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale va rog o mana de ajutor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

va rog o mana de ajutor

Am o firma sunt asociat unic si dorim ca prietenul meu sa preia acesta firma pe numele lui sa figureze el in acte in totalitate ce acte si ce demersuri trebuie sa facem in acest sens.
Va multumesc anticipat
sa inteleg ca cesionati toate partile sociale in favoarea prietenului dvs. Actele care va sunt necesare le gasiti aici: [ link extern ]
Va multumesc.Eu totodata sunt si administrator cu aceasta cesionare se anuleza si functia de administrator?Sau trebuie alte demersuri ?
Buna ziua!
1. Hotarare AGA prin care cesionati partile sociale si va revocati mandatul de admin.(daca sunteti si singurul admin, va trebui totodata sa si numiti unul nou, eventual prietenul)
2. Contract de cesiune parti sociale
3. Act constitutiv actualizat
4. Anexa cu contorul de cuvinte pentru hotararea AGA
5. Declaratie pentru prietenul dvs. ca indeplineste conditiile pentru detinerea si exercitarea calitatii de unic asociat.
6. Cererea tip de la registrul comertului , pe care o puteti descarca si de pe site-ul onrc.ro
7. Daca numiti acum un admin. nou, va trebui specimenul de semnatura dat la notar, sau la registrul comertului in fata directoarei.
8. Imputernicire din partea firmei pe numele persoanei care inregistreaza dosarul la registrul comertului
9. Dosar cu sina
10. Taxe (aprox. 450-500 lei)
11. Timbru judiciar de 0,3 lei
Cu stima,
av. Silviu Serban
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2008
Cabinet de avocat Silviu SERBAN, Avocat
Va multumesc.Toate aceste demersuri le pot face eu.
simi79 a scris:

Va multumesc.Eu totodata sunt si administrator cu aceasta cesionare se anuleza si functia de administrator?Sau trebuie alte demersuri ?


Daca vreti sa schimbati administratorul veti face mentiune despre aceasta.

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale, schimbare sediu, revocare/numire administrator Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat pentru: 1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)? 2) Scimbare sediu social? 3) Revocare ... (vezi toată discuția)
Procedura retragere asociat, demisie administrator rbonciu rbonciu Buna ziua, Sunt asociat si administrator intr-un SRL cu 3 asociati. Doresc sa ma retrag definitiv. Care sunt documentele necesare si care sunt costurile ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl adrian00 adrian00 Este vorba despre un SRL cu doi asociati, ambii administratori cu 50% parti sociale fiecare. Nemaidorind sa fac parte din firma, am decis sa cesionez partile ... (vezi toată discuția)