avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune in conventie verbala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune in conventie verbala

Buna ziua,

am o mare problema pe aceasta tema si va rog mult sa ma ajutati cu o informatie.
In decembrie am plecat la munca in Austria la o pensiune deschisa de un roman. Problema e ca desi la inceput l-am intrebat care ne va fi situatia din pct. de vedere legal, ne-a explicat (eram doua persoane) ca de aceste aspecte se ocupa asociatul lui austriac (roman plecat de 20 de ani acolo). Ulterior, desi au existat clienti, s-au incasat bani, nu ne-a fost platit nimic pt. salarii. Acum dupa 4 luni am ajuns in tara fara sa fi primit nimic. Am fost la politie si ni s-a spus ca trebuie sa depunem la Parchet o plangere pentru inselaciune in conventie. Noi nu am incheiat nimic scris dar putem proba cu martori (clientii romani care au fost acolo si ne-au vazut ca am lucrat). Tot de la Politie ni s-a spus ca un alt cap de acuzare ar putea fi si exploatarea muncii in spatiul intracomunitar.
Rugamintea mea este sa imi spuneti daca neavand ceva scris avem sanse pentru a fi luate in seama.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:24, 1 Mai 2011
Admitand ca aceasta conventie pe care ati incheiat-o, se poate considera un contract de munca, nu ar fi necesara inchieerea lui in forma scrisa pentru a fi valabil, ci doar pentru a putea fi probat.Parerea mea este ca se poate face dovada si cu alte mijloace de proba.
Poate ar fi relevant sa depuneti plangerea si in Austria, daca va poate informa cineva care sunt legea si procedura acolo, din moment ce pensiunea isi desfasoara in continuare activitatea si probabil in aceleasi conditii.
Sunt doua aspecte ale acelasi probleme. In Austria este un delict pentru ca fiind tara uniuni europeana este obligat prin directive europeene sa se trateze acesta speta ca contraventional, si al doilea este faptul ca este si un problema de maunca, de asigurare, de tip laboral, ca trebuie se dovedesc acolo. Teritorialidad legii penale obliga se depuneti plangere unde a fost savarsit delictului, dar poate sa inteleaga ca a inceput in Romania, si atunci este posibil sa se urmareasca aici. Adevarul material este principiul dreptului procedural penal, adica nu este obligat o anumita forma de dovedirea savarsirii faptului penal.
Daca o firma din Austria angajeaza personal fara drept de munca, angajatorul comite contraventie. Luati legatura cu inspectia muncii din Austria: amenzile mari il pot dezvata pe patron de proastele sale obiceiuri. Detalii pe [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sunt aparate drepturile unui cetatean roman in ue ContSters227293 ContSters227293 Buna ziua. Problemele pe care le am sunt destul de complicate si am sa incerc pe scurt sa va explic ce s-a intamplat si daca se poate as dori un raspuns in ... (vezi toată discuția)
Puterea aproape absoluta a procurorilor in procesele penale si drept penal international super important iola44 iola44 Am cateva intrebari foarte importante, cu cat mai multe pareri veti adauga aici la fiecare punct, cu atat mai mult veti ajuta utilizatorii forumului si pe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - card, germania Monita99 Monita99 Buna ziua, Momentan sunt in Germania. In data de 28 iulie 2013 a intrat in povesti cu mine o vecina pe facebook, m-a intrebat cum e aici, daca muncesc ... (vezi toată discuția)