Buna ziua.
Problemele pe care le am sunt destul de complicate si am sa incerc pe scurt sa va explic ce s-a intamplat si daca se poate as dori un raspuns in acest sens. Locuiesc in Austria , dar sunt cetatzean roman si am deschis o mica afacere , un mic magazin . Acum cateva zile am fost vizitata de fosta sotzie a prietenului, care m-a agresat verbal , a dat cu pumnii in mobila , m-a acuzat ca i-am furat copii, ca magazinul este al ei, mi-a facut poze si multe altele. In afara faptului ca am poftit-o politocos afara , nu am mai putut sa scot nici un cuvant fiind cu adevarat socata . Abia dupa ce a plecat am chemat politzia si am povestit ce s-a intamplat. Dar stupoare...mi se spune ca are dreptul sa faca asa ceva numa dac distruge sau ma loveste pot interveni.Intrebarea mea este urmatoarea...ce drepturi am eu ca si cetatzean roman ? As dori sa stiu ce anume pot sa fac sa nu se mai repete aceasta situatzie..Ceea ce v-am spus este un mic detaliu din cate mi s-au intamplat cu acesta femeie.si din ce se petrece in viatza mea de familie....Va multzumesc ...
Aveti aceleasi drepturi si obligatii ca un cetatean austriac cu exceptia dreptului la vot pentru parlamentul si presedintele Republicii Austria. Atata vreme ca nu va distruge sau nu vataca fizic politia nu are ce sa faca nici in Austria si nici in Romania. Exceptie ar face deranjarea linistii publice.
Va multzumesc pt raspunsuri...problema este rezolvata prtzial astept doar decizia instantzei de judecata , nefiind singura persoana care a depus o plangere impotriva acestei persoane.Vroiam doar sa mai subliniez ca a face o poza cuiva fara incuviintzarea persoanei careia doresti sa faci acest lucru , se pare ca acest amanunt a fost foarte interesant pt politzie, faptul ca au fost martori la acest incident a contat f mult si de fapt tot ce a spus acolo numai minciuni, dovedite ulterior la politzie ca sunt minciuni cele supuse de ea, au facut un dosar si l-au trimis la organele in drept...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Familiare
anita18@gmx.at
Sint cäsätoritä cu un Austriac,avem un copil mic care s-a näscut aici,nu ne intelegem,ne certäm tot timpul ,sintem amindoi nervosi,eu sint suspectä de ... (vezi toată discuția)