avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reincadrare conform Legii nr. 285/2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reincadrare conform Legii nr. 285/2010

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare privind reancadrarea mea cf, noii legi a salarizarii 285/2011 . Sunt functionar public, respectiv consilier asistent tr.3 din 12.11.2007, lucrez ca informatician intr-o minstitutie bugetara. Mentionez ca lucrez ca informatician din 1980, am acceptat postul de consilier asistent, deoarece la aceea data respectiv 2007, nu era post de consilier superior (pe care de drept puteam sa ma angajez). Dupa 1 an am fost avansata in treapta 2 de salarizare, tot consilier asistent.
Fisa postului este identica cu a unui consilier superior, iar la rapoartele de evaluare am obtinut punctajul maxim de fiecare data.
Incepand cu 01.01.2011 am fost reancadrata consilier asistent clasa 43 de salarizare,( vechimea mea in munca este de 36 ani, iar ca informatician 31 ani). Va rog sa-mi spuneti si mie daca am vreo sansa sa-mi recapat drepturile salariale ce mi se cuvin cf. noii legi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: EvaEva , utilizator 21:26, 2 Mai 2011
Incepand cu 01.01.2011 am fost reancadrata consilier asistent clasa 43 de salarizare,( vechimea mea in munca este de 36 ani, iar ca informatician 31 ani). Va rog sa-mi spuneti si mie daca am vreo sansa sa-mi recapat drepturile salariale ce mi se cuvin cf. noii legi.

Care drepturi salariale ce vi se cuvin conform noii legi???
La vechimea dvs., clasa de salarizare este corect stabilita:hammer:
Dat fiind faptul ca ati acceptat gradul profesional asistent, nu puteati fi reincadrat in nici un caz pe gradul superior. Puteti ajunge acolo doar in urma examenului de promovare in grad, mai intai ca "principal", iar abia apoi ca "superior".
Cei 3 ani vechime in gradul asistent, in conditiile in care la evaluarea profesionala din ultimii doi ani calendaristici ati obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea performantelor profesionale, impreuna cu lipsa unei sanctiuni disciplinare, va dau dreptul sa participati anul acesta la examenul de promovare in grad profesional principal, in masura in care acest examen va fi organizat de institutia dvs.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in grad profesional foltalucian foltalucian Lucrez in sistemul bugetar din anul 1994, cand am fost incadrat pe studii medii. Deorece din 1994 si pana in prezent nu am fost avansat la termenele legale, ... (vezi toată discuția)
Clasa de salarizare functionari publici parvanelena74 parvanelena74 Buna ziua. Din anul 2007 luna mai am fost functionar public clasa 3, gradul asistent treapta 3. In anul 2009, luna iunie, am fost avansata la gradul asistent ... (vezi toată discuția)
Avansarea in treapta de salarizare bilabong bilabong M-am angajat in noiembrie 2004 pe un post de consilier debutant. In noiembrie 2005 am devenit consilier asistent, in treapta 3 de salarizare. In anul urmator ... (vezi toată discuția)