avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... memoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

memoriu

Buna zua,Am mai scris zilele trecute cteva intrebari la care am primit parte din raspunsuri,si pentru care mai multumesc odata celor care mi-au raspuns.
As vrea sa fac un memoriu la Ministerul Muncii si la Ministerul Finantelor pe probleme de respectarea Codului Muncii si pentru evaziune fiscala.Ma puteti sfatui cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 28 Aprilie 2011
pentru nerespectarea codului muncii inspectoralui de munca si pentru evaziune fiscala organelor de cercetare penala
doinacta a scris:

Buna zua,Am mai scris zilele trecute cteva intrebari la care am primit parte din raspunsuri,si pentru care mai multumesc odata celor care mi-au raspuns.
As vrea sa fac un memoriu la Ministerul Muncii si la Ministerul Finantelor pe probleme de respectarea Codului Muncii si pentru evaziune fiscala.Ma puteti sfatui cui sa ma adresez?

Despre ce probleme este vorba?
Referitor la nerespectarea legistaiei cu privire la relatiile de munca, securitate si sanatate in munca puteti sesiza Inspectia Muncii si/sau inspectoratul Teritorial de Munca.

Pentru nereguli privind activitatea financiara puteti sesiza ANAF-ul , prin organele sale din subordine , precum si Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei.
Si cand dupa ITM nu se intampla nimic?Te duci la tribunal,poate iti castigi dreptatea dar in rest nu se intampla nimic.Abuzurile continua.dupa acelasi tipar,si cad victime oameni cinstiti.Multumesc mult.Apropos de abuzuri.am observat ca daca incerci sa cauti informatii despre anumite firme pe Google,pe unele siteuri apar informatii legate de procesele pe care o firma la are la tribunal,cu date suficiente ca sa poti trage niste concluzii.Mi s-a parut o initiativa buna.Dar am gasit si siteuri care desi titlul era"procese la tribunal", acestea nu se deschideau.Deci probabil ca si administratorii siteurilor au probleme.Probabil,banuiesc.E o parere.
ITM-ul constata neregulile , dar nu-l poate obliga cu nimic pe angajator ... ITM-ul poate aplica sanctiunile prevazute de lege - amenda sau avertismentul.
Instanta de judecata este singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator sa faca ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patron alin241 alin241 Mi-am dat demisia de unde lucram si patronu nu mia platit zilele de concediu si nici zilele care le-am lucrat si as vrea sa il fac sa plateasca pentru asta ... (vezi toată discuția)
Petitie gigel9105 gigel9105 Buna ziua! Am si eu nevoie de cateva informatii. Cine se ocupa de firme sa le verifice deoarece as vrea sa fac o petitie catre ei. De curand m-am lasat de ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm si garda financiara larra_bv larra_bv Buna ziua, este prima data cand utilizez acest tip de informare.In speranta ca voi primii raspunsuri calificate in situatia pe care o voi expune va multumesc ... (vezi toată discuția)