Am o firma si doresc sa infiintez un magazin alimentar in mediul rural. In cadrul firmei am domeniu de activitate deci legat de asta nu am nici o intrebare . Intrebarea mea ar fi ce autorizatii as avea nevoie si care ar fi costuriile acestor autorizati. toata lumea vorbeste de tot felul de autorizari dar nimeni nu mi-a spus o suma de bani de care as avea nevoie pentru a abtine aceste autorizatii si care sunt ele concret.
In primul rand trebuie sa infiintati un punct de lucru in localitatea respectiva. Apoi sa luati si autorizatiile(tot de la registrul comertului) pe o declaratie model 2(tot de la registrul comertului) completand respectiva declaratie cu codurile CAEN necesare produselor care se gasesc la vanzare.
Nu exista o suma de bani fixa(din pacate!) pe care trebuie sa o platiti, sunt mai multi parametrii care intra in acest calcul. Apoi cu aceste acte, dupa ce ati trecut si pe la finante de unde cumparati un registru unic de control, mergeti la primaria din mediul rural si vedeti daca cumva acolo va cere vreo autorizatie in plus. Taxele pentru aceste se stabilesc prin hotarari ale Consiliului Local, fapt pentru care din pacate, nu stim nici aceste sume.
Am inteles cam cum stau lucruriile, dar cum sa ma apuc de ceva cand nici macar nu stiu o suma aproximativa la care sa ma astept..???.nu a mai facut nimeni asta ca sa stie aproximativ care ar fi suma de platit pentru aceste autorizatii???? Eu stiu ca traim in Roamina unde nu se stie concret nimic dar totusi tre buie sa stie cineva o suma aproximativa. multumesc
Acte s.r.l.
Horaangi
Ce registre trebuiesc achizitionate dupa infiintare S.R.L. si ce alte taxe trebuiesc platite,unde mai trebuie sa merg sa ma inregistrez si care este termenul ... (vezi toată discuția)