avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacarea donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacarea donatiei

Parintii mi-au donat un apartament cu uzufruct viager fara alta conditii si as vrea sa stiu daca mai pot sa mi-l ia inapoi daca eu nu sint de acord
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 17:44, 27 Aprilie 2011
exista posibilitatea revocarea donatiei in caz de neindeplinire a obligatiilor contractuale.
In principiu nu pot, fiindca donatia este un contract irevocabil.Pentru anumite situatii limitativ si expres prevazute in lege este posibil.De pilda, pentru ingratitudinea donatarului, delicte si injurii grave, refuz de alimente( cand donatorul se afla in nevoie si cere ajutpr donatarului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Contractul de donatie poate fi anulat la cerere? Marian_200 Marian_200 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt proprietar al unui apartament prin contract de donatie intocmit de parinti (era mai ieftin decat contractul ... (vezi toată discuția)
Act donatie maya28 maya28 buna ziua. parinti mei mi-au donat un teren, printr-un act de donatie la notar, unde s-a specificat ca imi doneaza definitiv si irevocabil bunul ... (vezi toată discuția)