avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

M-am dus la niste vecini sa reclam faptul ca ma deranjeaza cu muzica. Acestia mi-au deschis usa de la bloc (cu interfon) si usa de la apartament si am intrat la ei sa discut. Nu am ajuns la o intelegere. I-am amenintat ca merg la politie daca nu asculta muzica civilizat si am plecat.
Am sesizat politia (reclamatie scrisa pentru galagie). In urma investigatiilor politiei sunt chemat sa dau declaratii sub acuzatia de violare de domiciliu (vecinii s-au plans ca am intrat cu forta la ei)
Pot fi acuzat? (eu am fost singur fara martor, ei sunt 4)
Cel mai recent răspuns: marcop , utilizator 03:28, 2 Mai 2011
In mod logic, nu. Chiar daca ei sunt 4. Pentru a intra cu forta trebuia sa distrugeti incuietoarea blocului, sa fortati usa de acces in locuinta. Astea trebuiesc probate. Mai este o varianta pe care ei pot miza. Ca ati refuzat sa parasiti domiciliul la solicitarea acestora expresa. Aici, cu martorii pe care-i au s-ar putea sa va incurce. Totusi, trebuie sa aveti incredere ca adevarul va iesi la nsuprafata. Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
Simion Patrascu, Consilier juridic
din ce relatati nu sunt indeplinite conditiile pt savarsirea infractiunii de domiciliu. dar trebuie vazuta plangerea facuta de ei de catre un avocat.
Pentru a se putea retine in sarcina dvs infractiunea mentionata ,vecinii trebuie sa aduca probe temeinice
In conditiile in care mentionati ca acestia au permis accesul dvs in imobil actionand interfonul ,ca au permis accesul dvs in apartament,nu reiese lipsa de consimtamant din partea vecinilor-conditie necesara pentru incadrarea unei fapte sub incidenta art 192 codul penal
Vecinii nu au nici o sansa in a obtine un verdict penal,nici macar o sanctiune administrativa.
Depuneti impotriva lor plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Sustineti in continuare ca nu ati intrat cu forta si ca de fapt ati fost poftit in casa asa cum spuneti, ati discutat, dupa care ati plecat. Nu este greu sa-si dea seama ca-i o acuzatie facuta in urma reclamatiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane care isi fac nevoile in scara blocului. ce este de facut? giv giv Avem scara de bloc langa o scoala. Zilnic gasim in scara blocului copii care mananca, beau suc sau fumeaza. Problema este ca unii dintre ei isi fac nevoile ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau ce altceva? tigrutz tigrutz Va rog sa ma ajutati cu stabilirea incadrarii faptei pentru urmatoarea speta : Un imobil detinut in coproprietate de X, Y, Z, in urma decesului tatalui. X si ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de violara de domiciliu dragosducu dragosducu in 2010 prietena mea X actuala sotiie( 40 ani)era batuta sistemati de fostul sot (care avea multiple internari la psihiatrie)cu care avea domiciliu in aceias ... (vezi toată discuția)