avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea nr.1/2011
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea nr.1/2011

Buna seara revin cu o rugaminte si anume, imi poate spune cineva numarul legii prin care se spune ca studentii cu varste peste 26 de ani numai beneficiaza de reduceri pe transportul in comun (cei de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului mi-au spus ca toate acestea sunt scrise in Legea nr.1/2011 insa eu nu am gasit nimic in legatura cu aceasta). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:33, 30 Aprilie 2011
In Legea 1/2011 (Legea Educatiei Nationale) se precizeaza doar ca
Art. 205. -
(2) În timpul anului şcolar, studenţii beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, feroviar şi naval.

Nu stiu de unde au aparut cei 26 de ani.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
eumarian, utilizator
eumarian a scris:

In Legea 1/2011 (Legea Educatiei Nationale) se precizeaza doar ca

Nu stiu de unde au aparut cei 26 de ani.

Din excesul de zel. Poate fi, totusi, vreo prevedere in Carta universitatii respective.
Finantatorul nu e Consiliul Local? Ar trebui sa fie si un HCGMB care sa clarifice...
Abonamentele se deconteaza de facultati. Eu asa stiu. Nu cred sa existe vreun act care sa prevada varsta de 26 de ani.
La pensionari sau elevi exista acte ale CL? Din ce stiu eu, nu. Dar e posibil si sa nu stiu bine.
Daca are legitimatia de student, i se elibereaza abonament la pret redus. Inteleg ca facultatea refuza eliberarea legitimatiei, deci e problema de Carta universitara (autonomia aferenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la transport redus cu metroul pentru studenti > 26 ani gabi_2015 gabi_2015 Buna ziua. Sunt studenta in anul I la o universitate acreditata - forma de invatamant ZI - si am peste 26 de ani. Conform OUG 2/2017 s-a eliminat limita de ... (vezi toată discuția)
Gratuitate cfr studenti anul universitar 2017-2018 bvirgil bvirgil Buna ziua, Am solicitat secretariatului legitimatia pentru gratuitatea transport CFR insa am fost refuzat pentru ca am peste de 26 de ani. Daca pana acum ... (vezi toată discuția)
Transport gratuit cfr loredana17apr loredana17apr Bună seara! Sunt studenta in anul II la Facultatea de drept din cadrul Universității din Pitești. În anul universitar 2016/2017 am beneficiat de ... (vezi toată discuția)