avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata

Buna ziua.
Casatoriti in 6 oct 2007, prieteni inainte inca 9 ani si jumatate, am locuit dupa nunta la socrii pana in feb 2008 cand am reusit sa ne luam un apartament prin credit. Dupa ce ne-am mutat viata s-a schimbat un pic, adica, in fiecare sambata si duminica trebuia sa mergem la Petresti, apropo suntem din Sebes-Alba, la 3-4 km sa mancam si sa stam, nu discut cazurile in acre i-am ajutat, dar ce ma supara ca parintii mei locuiesc la 200 m si la ei nu puteam merge impreuna (1) si doar de dragul meu.Am facut greseala fatala de a o lovi, nu are rost sa-mi caut scuze, dar am facut-o si inainte de nunta(2), deci stia cu cine se casatoreste.Am gresit dar eu cred ca doar din cauza anumitor injurii care la adresa mea nu m-au deranjat ff tare dar cand s-a ajuns la parintii mei nu am mai putut dovedindu-mi lipsa de respect pentru ei (3). Sa nu mai spun ca si viata sexuala intre noi nu mergea, adica daca te iubesti din ian pana in iunie de 1 data max 2 nu cred ca este corect (4). Nu sexul este cel mai important dar intretine casnicia cel mai frumos. Acum din 25 iunie 2008 socrii au pus piciorul in prag si o ascund adica ea nu mai exista pentru mine ca de altfel si ei. Nu telefon, nu comunicare de altfel, nu minima intelegere, pentru ca daca este o problema cred ca doar noi 2 o putem sau nu sa o rezolvam. Ei nu fac altceva decat sa-si bata joc de mine si in cele din urma poate peste cativa ani isi va da seama si sotia mea ca si de ea si-au batut joc. De cautat nu am unde sa o caut. Pe proprietatea nimanui nu pot sa intru fara acord si nu-l am. Ce sa fac?
Va multumesc. Astept raspuns.
Apelati la serviciie unui mediator autorizat.Chematii la o discutie pe toti cei implicati impotriva dvs.Probabil din lipsa de comunicare ati ajuns in situatia aceasta.La Alba Iulia exista mediatori autorizati care va pot ajuta intrun fel sau altul sa puneti capat acestei dispute.
Pentru a gasi un mediator din Alba Clik aici:[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Nu aveti ce sa faceti daca ea nu vrea sa va vada.
Medierea arata mai sus nu va poate ajuta decat daca toti cei chemati se vor prezenta.Altfel medierea nu va ajuta cu nimic pt ca... nu aveti cu cine media neintelegerea.

avocat Claudiu Lascoschi
Din pacate nu va putem ajuta cu sfaturi decat daca doriti sa "divortati". Restul nu prea mai este domeniul nostru. De ce nu apelati la un psiholog? Poate ca ar fi mult mai in masura decat noi sa va invete cum sa procedati in acest tip de situatie.

av. anca andrei.
Buna ziua!
Din punct de vedere legal, solutia este divortul.
Vad ca se vehiculeaza mai nou si solutia mediatorului. V-as indruma care biroul unui mediator, poate reuseste dansul sa o aduca pe sotie la mediere.
Cu stima,
av. Silviu Serban
CernutaLuci a scris:
Casatoriti in 6 oct 2007, prieteni inainte inca 9 ani si jumatate, am locuit dupa nunta la socrii pana in feb 2008 cand am reusit sa ne luam un apartament prin credit. Dupa ce ne-am mutat viata s-a schimbat un pic, adica, in fiecare sambata si duminica trebuia sa mergem la Petresti, apropo suntem din Sebes-Alba, la 3-4 km sa mancam si sa stam, nu discut cazurile in acre i-am ajutat, dar ce ma supara ca parintii mei locuiesc la 200 m si la ei nu puteam merge impreuna (1) si doar de dragul meu.


Probleme de genul pe care le prezentati sunt larg raspandite in societate. Si in dragoste casi intrun contract unul saruta si altul intinde obrazul. Asta e viata reala.
Fortari de genul acolo trebuie sa mergem , acolo nu mergem nu sunt firesti intrun cuplu cu atat mai mulkt intro familie. Asta arata disfunctii de relatie destul de neplacute.

Am facut greseala fatala de a o lovi, nu are rost sa-mi caut scuze, dar am facut-o si inainte de nunta(2), deci stia cu cine se casatoreste.Am gresit dar eu cred ca doar din cauza anumitor injurii care la adresa mea nu m-au deranjat ff tare dar cand s-a ajuns la parintii mei nu am mai putut dovedindu-mi lipsa de respect pentru ei (3).


Intro relatie defectuoasa cel tare cu trupul "raneste" trupul celui slab cu trupul. Ce sa faca cel slab cu trupul ca sa se apere ? "Raneste" la repezeala sufletul agresorului mai ales in partile cele mai sensibile. Nu agreez asemenea comportamente dar e o realitate ca ele exista si se practica.

Sa nu mai spun ca si viata sexuala intre noi nu mergea, adica daca te iubesti din ian pana in iunie de 1 data max 2 nu cred ca este corect (4). Nu sexul este cel mai important dar intretine casnicia cel mai frumos.


Intro casnicie permanenta este determinata in primul rand 80 % de relatia sexuala corecta si statornica. Asa zic toti specialistii. Iar daca aceasta conditie de cuplu este satisfacuta ea conteaza in proportie de 20 % in permanenta familiei.
Cele relatate de dvs. arata clar ca relatia nu mai poate continua.

Acum din 25 iunie 2008 socrii au pus piciorul in prag si o ascund adica ea nu mai exista pentru mine ca de altfel si ei. Nu telefon, nu comunicare de altfel, nu minima intelegere, pentru ca daca este o problema cred ca doar noi 2 o putem sau nu sa o rezolvam.


Sper ca fosta sotie (actuala doar in acte ) nu e sechestrata in casa de socrii si ruperea totala a relatiei este fara consimtamantul ei. Daca ai o banuiala sigur ca se poate face ceva. Sunt de parere ca intelegerea dintre fiica si parinti este o realitate peste care nu poti trece.


Ei nu fac altceva decat sa-si bata joc de mine si in cele din urma poate peste cativa ani isi va da seama si sotia mea ca si de ea si-au batut joc. De cautat nu am unde sa o caut. Pe proprietatea nimanui nu pot sa intru fara acord si nu-l am.


Ti-au gasit punctul slab si bat pe el. Sunt unii oameni care fac aceasta.

Ce sa fac?


Personal nu poti decat sa astepti vremuri mai bune daca ai convingerea ca "norii" de acum sunt trecatori.
Sau sa incerci o intalnire fata catre fata cu EA pentru explicatii ca doar nu sta numai intrun loc. Poate ca mai merge pe ici pe colo sau la serviciu ( dar uitand metodele coercitive de convingere care nu sunt prea demne de un om al secolului XXI ).

Alte discuții în legătură

Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Medierea: desfacerea casatoriei si incredintare minor trope_doi trope_doi Cautand o anumita hotarare judecatoreasca am “rascolit” Google si am “descoperit” o sentinta in care doi adulti – prin mediere ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj intre soti avoovi avoovi Buna ziua De ceva timp sotia ma ameninta cu divortul, pe motiv ca nu ne mai intelegem. Avem un baiat de 16 ani pe care l-am crescut cu drag si care nu doreste ... (vezi toată discuția)