avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort....cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort....cu copil

Divortam dupa 6 ani de cas si avem un baietel de 5 ani si sunt si gravida aproape de termen. M-a dat afara din casa in miezul noptii fiind proprietarul apartamentului, baiatul a ramas acolo.... si acum nu reusesc sa il vad deloc; imi spune ca el ma lasa dar sa fiu in ton cu programul lor lucru care nu o sa fie niciodata. De cateva saptamani ma duc la usa si nu sunt acasa, nu imi raspunde la tel si cand imi raspunde imi spune ca baiatul e la plimbare........ In casa nu ma mai lasa sa intru sa imi iau lucrurile zicand ca mi le aduce el la ai mei....lucru care nu s-a intamplat.
Help: imi vreau copilul si vreau ca viitorul bebe sa nu fie pe numele lui, desi e al lui.
Cum trebuie sa procedez si unde sa merg? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 20:19, 24 Aprilie 2012
Prima data ar fi indicat sa apelati la un mediator. E posibil sa ramaneti surprinsa placut de rezolvarea situatiei dumneavoastra prin aceasta metoda. In situatia in care sunteti in acest moment gindirea dumneavoastra si a sotului este influentata puternic de sentimente si resentimente, fapt care va va influenta deciziile. Sunt multe aspecte care se vor discuta la sedinta de mediere. Dumneavoastra vreti sa divortati de un barbat care v-a fost sot, copiii dumneavoastra oare vor sa "divorteze" de tatal lor sau de mama lor? Doar prin mediere veti putea decide impreuna cu tatal copiilor cum este cel mai bine pentru ei si implicit pentru dumneavoastra. Nu este indicat sa folositi copiii ca arma de razbunare unul fata de celalalt. Daca continuarea casatoriei nu mai e posibila atunci e mult mai indicat sa divortati intr-un mod elegant si civilizat concentrandu-va pe interesele copiilor dumneavoastra. Orice se va intampla copiii dumneavoastra au un tata si o mama pe care nimeni nu-i poate inlocui.
Sunt in totalitate de acord cu dvs. Dar eu pana acum am stat cuminte si nu mi-am facut nici o ambitie ca e copilul meu la mijloc, dar ma tine de prea mult timp departe de copil si nu e ok. Nu mai pot sta cu mainile in san. Am zis ca apelez la politie macar sa imi vad copilul. Dar sincer nu am cu cine sa ma inteleg.... au fost mult prea multe certuri si urat, cu batai de fata cu copilul si cu obiecte zburand prin aer... si asta dureaza de mult prea mult timp.
buna ziua!
imi pare nespus de rau ca treceti prin asemenea momente de groaza.
desi nu va cunosc personal, cunosc aceasta situatie, pentru ca am trecut si eu prin momente similare
sunt de acord partial cu Mediator_Bacau : copiii au intotdeauna un tata si o mama.
dar oare putem spune si viceversa? cati parinti isi ,,abandoneaza" copiii dupa ce acestia aleg pe unul dintre parinti,iar celalt ii intoarce spatele de parca copilul ar avea vreo vina in problemele pe care parintii nu si le pot rezolva ca doi oameni maturi, civilizati?
ce ar putea sa faca un mediator in cazul acesta? doamna spune ca suna la telefon si nu i se raspunde, atunci care mai e rolul mediatorului daca una dintre parti nu sta de vb cu cealalta parte?
ati facut plangere la politie ca v'a dat afara din casa, mai ales ca sunteti in aceasta situatie (insarcinata si aproape sa aduceti pe lume un bebelus)
daca nu dv ati plecat de buna voie, el cu ce drept va da afara si va sechestreaza bunurile? cu ce drept nu va da voie sa va vedeti copilul?are vreun ordin judecatoresc in privinta tutelei copilului.
faceti reclamatie la politie si consultati degraba un avocat
multa bafta si nastere usoara!

au
fost mult prea multe certuri si urat, cu batai de fata cu copilul si cu obiecte zburand prin aer... si asta dureaza de mult prea mult timp.

vreti sa spuneti ca a dat in dv si nu ati depus nicio plangere la politie? faceti lucrul asta , am trecut prin asa ceva si stiu ce spun
si cei de la protectia copilului ar trebui sa aiba un cuvant de spus: copilul dv nu este in siguranta cu un tata agresiv
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
spiridon vasilica, utilizator
Nu am facut plangere la politie, nu e prima data cand ma da afara din casa - au fost dati cand am plecat cu copilul in brate batuta, dar m-am intors si am zis ca e ok, il vreau ca isi revine si o sa avem o familie ok.
E apartamentul lui dinainte de cas si eu nu am nici un drept acolo asa ca eram mereu data afara pe usa, nu conta ora.
Lucrurile zice el ca nu mi le retine dar eu nu mai am ce cauta acolo niciodata si ca mi le aduce el la ai mei, lucru care inca mai astept....
Copilul cica am voie sa il vad, cand vreau, nu ma impiedica el niciodata sa imi vad copilul, sau sa imi iau copilul, dar sa le respect programul ca ei nu au nevoie de mine si nu stau ei dupa mine.... program pe care eu nu il stiu si aflu de la vecini ca a dormit cu ala mic la o noua prietena....doare si eu sa nu imi vad copilul si sa nu reusesc sa vorbesc cu el
repet intrebarea: cu ce drept va face el program de vizita la copil?
consultati un avocat si apelati la politie , mai ales in privinta faptului ca v'a lovit
in 6 ani cat ati stat cu el, dv aveti un drept de creanta in acel imobil, cu siguranta
nu va dati batuta, legea nu e de partea lui, iar dv aveti un atu:sunteti mama

Alte discuții în legătură

Medierea in cazul unei incredintari minori mihaela2007 mihaela2007 cum se poate apela la mediere?ce inseamna medierea? locuiesc in sectorul 3 buc si sunt in proces cu fostul sot pt incredintare minor.pot apela la ... (vezi toată discuția)
Pot divorta si lua copiii peste hotare? Iness01 Iness01 Nu ne intelegem de multa vreme cu sotul. De mult timp ma gandeam ca solutia perfecta pentru mine si copii ar fi divortul. Dar nu aveam posibilitate sa rezist ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii divort dienutza80 dienutza80 Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu? (vezi toată discuția)