avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale

Buna ziua,
Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub supravegherea unui specialist psihiatru, insa am acceptat sa iasa din spital, intrucat a inceput sa invoce ca tratamentul este prea puternic si nu ii face bine.Am crezut cu totii acest lucru, insa ulterior faptele ne-au demonstrat ca ne-a mintit si ca disimuleaza extrem de bine. Am mers la un al 2 lea specialist, care fara sa stie ce medicamente i-au fost prescrise de prima doctorita i-a prescris aceleasi medicamente. De aceasta data, ea a promis solemn ca va urma intocmai indicatiile medicului, ceea ce n-a facut de bunavoie. Am inceput sa o rugam sa-si ia medicatia, si astazi a inceput sa ne atace, pe toti membrii familiei. Specialistul despre care vorbesc este un doctor ce nu lucreazaa stat, si el ne-a spus ca personal nu are competenta de a o interna, fara voia ei. Am citit legea sanatatii mintale cu ultimele modificari, si normele de aplicare, si am inteles ca se poate face aceasta internare nevoluntara in situatia in care persoana in cauza aduce atingere sanatatii celorlalti- ceea ce s-a si intamplat - si se poate si cu semnatura dr de familie sau a unui membru din familie. Stiu ca nu exista interes din partea nimanui, si ca daca nu te dai cu capul in fata lor de fapt esti considerat sanatos, insa ea disimuleazaerfect fata de necunoscuti, si nici salvarea nu doreste sa o duca la spital. Lovindu-ne de aceste probleme, v-as ruga sa-mi spuneti ce am putea face pentru a o interna , chair fara voia ei, si acest lucru sa fie realizabil, ca in lege scrie expres si prea putin interpretabil, insa nu se aplica. Va multumesc frumos, o seara buna !
Cel mai recent răspuns: LoredanaP , utilizator 10:24, 28 Aprilie 2011
daca o duceti seara la camera de garda (triaj), v-o interneaza.
le povestiti si aratati istoricul, ca nu ia medicamentele, ca a devenit violenta. daca se enerveaza acolo, v-o interneaza si fara acord.
daca mergeti pe sectie in timpul zilei, numai daca e f grav v-o interneaza, nu au locuri si vor sa scape de cati bolnavi se poate.
nu trebuie sa o lasati asa, din ce spuneti , nu prea e depresie, o fi fost candva, fara medicatie, boala avanseaza.
Dar dvs, , constientizati consecintele internarii persoanei/? Stiti cu ce se ocupa pshiatria? Vreti chiar sa o innebuniti ? Sau sa devina un consumator al unor produse si servicii medicale care poate nici nu isi au rostul .A-ti auzit de chimie si biochimie ? Consider ca una din colegele mele de pe acest forum v-a rapuns corect si chiar cum se procedeaza : liniste , afectiune , sprijin la momentul oportun si mergeti cu persoana la medicul de familie .Ce doriti sa o sedeze pin a se loveste la cap si sa o investigheze pina chiar ar putea sa o ia razna? Mai ales daca nu are cazier judiciar ce rost au multiplele internari medicale ? Pentru comoditatea familiei , ptr. situatia financiara precara , pr. interese patrimoniale , ori pentru interese medicale . Nu zice nimeni ca depresia nu exista dar nu se trateaza in acest fel .Altminteri chiar a-ti imbolnavi-o psihic .Pe linga medicatie si dialogul permanent cu pacientul si medicull de familie si un medic curant asa cum i s-a prescris un tratament ambulatoriu nu stiu de ce complicati .
Doamna Diana,
Noi nu suntem inconstienti!Are parte de toata afectiunea unei familii , nu asta este problema ei sau a noastra. Nu o indoapa nimeni cu medicamente aiurea si nu o tine nimeni sedata. Am incercat ambulatoriu cu 2 specialisti dintre cei mai buni din Romania, si are un singur medicament, si ala doza mica, si nu vrea in ruptul capului cu toata bunavointa sa ia acel medicament, si vitaminele recomandate-supradyn, omega 3 etc, nu merge la doctor decat cu salvarea, a inceput sa fie violenta ca nu-si accepta situatia, nu vrea sa constientizeze ca are o problema pe care o poate trata, si de care va scapa cu bine impreuna cu noi.Am si precizat nu e numai o depresie - desi si aceasta are complexele ei valente si e foarte complicata- are tulburari de comportament, nu-si gaseste locul.. si cum ati reactiona dumneavoastra ?? Ati lasa-o in pace ? Sa vedem ca se distruge sub ochii nostri? Medicatia e una corespunzatoare pt ea, si chiar numai 2 zile cat le-a luat la inceput si-au facut efectul, in sensul ca o linistea si era mai calma. Ea are nevoie de ajutor in acest moment, si daca nu-si doreste deloc, cu toata intelegerea noastra si afectiunea de care nu e privata, nu intelege, nu o putem lasa asa.. familia poate oferi liniste si intelegere, specialistul este cel care dicteaza in asemenea cazuri, si noi facem numai ce ne spune doctorul si evident ca tot ce a spus ni se pare firesc si normal, tocami pentru ca ea sa treaca de aceasta etapa. Daca o interneaza nu o leaga nimeni, nu o sedeaza nimeni, va spun ca de cand s-au intamplat aceste evenimente si noi aveam aceleasi opinii , dar internarea nu presupune o cale fara iesire, dimpotriva, atata timp cat exisa comunicare pacient-familie-doctor se ajunge intotdeauna la un rezultat pozitiv. Am cunoscut cazuri la fel ca ea, sau similare ei, care s-au vindecat tocami astfel, atata timp cat exista aceasta implicare despre care va vorbeam..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi internata o persoana cu schizofrenie,daca ea refuza internarea? energy_for_life energy_for_life buna ziua,matusa mea are schizofrenie,este intr-o faza destul de inaintata.are 64 de ani si refuza categoric internarile in spitale.iar doctorii nu o ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie.... Costin85 Costin85 Buna ziua,Stiu ca nu sunt singurul cu probleme de familie dar cand ai si sfaturi de la altii poti trece mai usor ,sau macar din acestea poti gasii si ... (vezi toată discuția)