avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazier auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazier auto

Daca am fost condamnat cu suspendare pt savarsirea unei infractiuni ( la 6 luni cu suspendare pe 24 oct 2008 ramasa definitiva perioada de incercare 2 ani si 6 luni) imi apare in cazierul auto?
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 00:36, 29 Aprilie 2011
nu exista un "cazier auto". fapta se prescrie de drept (deci dispare si din cazierul judiciar) dupa expirarea perioadei de proba. puteti da examen pentru carnet dupa un an de la raminerea definitiva a sentintei penale.
Acest cazier exista, l-am scos pe loc cu chitanta de 1 leu launt trecute toate contraventiile din 2002 si pana azi.Nu inteleg de ce imi apare condamnarea mai sus amintita cu toate ca in cazierul judiciar nu mai apare fiind reabilitat de drept.
scuzati-mi ignoranta , :">, dar ceea ce spuneti seamana mai mult cu o fisa operativa decit cu un cazier. Stiam ca este in discutie (cel putin in 2010 prin toamna tot la stadiul de propunere era) reglementarea speciala a acestui document , sunt legi in vigoare care fac referire la acesta, dar nu este reglementat special. Daca gresesc scuze. Stiu ca ARRul sau angajatorii cer astfel de "caziere" dar nu cred ca este legala aceasta cerere cu atit mai putin cu cit nu este reglementata special, astfel incit apar in ele tot felul de minunatii.
Daca mie mi s-ar refuza eliberarea unei autorizatii de transport persoane de ex. motivata de ceea ce scrie in cazierul auto desi exista reabilitare eu as ataca in instanta aceasta decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier adrianazidu adrianazidu buna ziua, ma scuzati de deranj, am avut un accident auto acum 3 ani in urma caruia in anul acesta in aprilie am primit sentinta de 2 ani cu suspendare, ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)
Accident auto alexk1 alexk1 O zi buna tuturor ! Sa va povestesc problema mea; in luna iunie 2006 am facut un accident, neacordand prioritate la cedeaza trecerea. Sangele a venit 1/mie ... (vezi toată discuția)