avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatia de a face; predare act cauzator de prejudicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatia de a face; predare act cauzator de prejudicii

Buna ziua,
In primul rand tin sa precizez ca sunt obligat de angajator sa formulez o actiune de acest gen. Aici, caut idei care sa nu ma puna in situatia in care instanta ma intreaba: "chiar sunteti jurist"?
Faptele: se da o carte(studiu stiintific) care a fost tiparita si in aparenta publicata. Spun in aparenta pentru ca Editura a spus ca nu a distribuit catre terte persoane opera ci toate exemplarele au fost cumparate de autor. La Biblioteca Nationala sau alte librarii apare doar in curs de aparitie; in fapt nu a fost distribuita. Cartea contine informatii si fapte prezentate intr-un mod stiintific, ca dovezi de netagaduit. Informatiile sunt de natura(sigur) sa provoace alarmarea populatiei si prejudiciaza imaginea angajatorului.
Cum nu am dovada ca informatiile au fost transmise catre public, ci doar intr-un cerc restrans(asa am ajuns in posesia ei), intrebarea e urmatoarea:
Ce sanse am sa introduc o actiune avand ca obiect obligatia de a face, in sensul de a solicita instantei sa oblige parata sau Editura sa prezinte "presupusa dovada a prejudiciului" sau sa o oblige sa declare daca a fost publicata sau nu?
Cum trec de eventualele exceptii? Lipsa calitate procesuala activa si pasiva sau lipsa interes? Ce raport juridic vedeti intre parti?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)
Exemplare cu titlu-gratuit in baza legii dreptului de autor adi29 adi29 Buna ziua! Lucrez intr-un muzeu si am realizat o expozitie si un catalog al acesteia. Am solicitat in scris, in baza legii dreptului de autor, acordarea cu ... (vezi toată discuția)
Editurã ºi drepturi de autor Lepidus Lepidus Bună ziua. Problema mea este următoarea: recent, o editură mi-a publicat o carte pe care mi-a expediat-o la domiciliu în câteva exemplare. Fiind ... (vezi toată discuția)