avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Distrugere bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Distrugere bun comun

Sunt divortat de 2 ani. Nu a fost introdus partaj, asa ca am bunuri comune un apartament de 3 camere mobilat si utilat complet. Acum 4 luni fosta mea sotie a inceput "sa care" din bunuri + a distrus usi, geamuri si tencuiala. Ce as putea sa fac sa o trag la raspundere. Apelez la dv pentru ca nu prea am incredere in avocatii de aici din oras. Scuze am uitat sa precizez ca sunt din Alba Iulia.
Solutia ar fi depunerea unei plangeri penale in temeiul art. 210 Cpd penal( furtul intre soti) si infractiunea de distrugere, art 217 Cod penal.Pentru ambele infractiuni actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila apersoanei vatamate.
Nu stiu daca va mai incadrati in termen, fiindca spuneti ca lucrurile s-au petrecut in urma cu 4 luni.
nu conteaza de unde sunteti, dar nu trebuie sa generalizati "votul de incredere" acordat colegilor din Alba...;) oricum, puteti sa faceti o plangere penala pentru distrugere sau furt intre soti...:yes: asta daca nu au trecut 60 de zile de la savarsirea faptei...art. 284 alin. (1)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru distrugere niculaucarmen niculaucarmen ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru distrugere bunuri (geamuri, usa) (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sau actiune in pretentii? desirelia75 desirelia75 am depus o plangere la politie ptr distrugere si m-am constituit parte civila cu suma ce a rezultat in urma reparatiilor.rezolutia data a fost nup ptr ca ... (vezi toată discuția)