avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pentru distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pentru distrugere

ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru distrugere bunuri (geamuri, usa)
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:09, 16 Aprilie 2010
Codul de procedura penala, Art. 283.-Continutul plangerii
Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
Termenul de introducere a plangerii
Art. 284. - (1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Si un model orientativ de plangere :

DOMNULE PRIM-PROCUROR,

Subsemnatul(a) ............., domiciliat(a) in .............., formulez:

PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A
ACTIUNII PENALE

impotriva faptuitorului(oarei) ..............., domiciliat(a) in .............. pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.217 C. pen., comisa la data de .............
De asemenea, cer obligarea respectivului(ei) la plata despagubirilor civile in suma de ....... lei, cat si la cheltuielile judiciare pe care le voi efectua.
In fapt, la data de ........., faptuitorul(oarea) ...........,
In drept, fapta constituie infractiunea de ....prevazuta de art....

Data depunerii
..............
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE
LANGA JUDECATORIA ................
Judetul ..........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala razvypitesti razvypitesti in seara de 02.12.2012 X a fost lovit de Y care se afla in stare de ebrietate. In urma loviturii persoanei X i-au fost rupti 3 dinti. Este tarziu daca maine se ... (vezi toată discuția)
Model plangere prealabila pentru art 180-ingrijiri medicale 14-15 zile elena_yoz88 elena_yoz88 va rog ajutati ma cu realizarea unei plangeri prealabile!am fost la politie insa mi s a spus ca trebuie sa o fac eu acasa!!!va implor!!! (vezi toată discuția)
Neplata de pensie alimentara ciupercaniculina ciupercaniculina vreau sa fac o plangere de neplata de pensie alimentata si nu stiu cum, va rog ajutati-ma :( (vezi toată discuția)