Nu este chiar târziu , dar trebuie ca victima să poată proba şi cine este făptuitorul .
Certificatul medico-legal doar atestă leziunile suferite de victimă , nu şi cine le-a provocat.
Plângerea trebuie să cuprindă descrierea faptei, indicarea autorului, arătarea mijloacelor de probă, indicarea adresei părţilor şi a martorilor, precizarea dacă persoana vătămată se constituie parte civilă şi, atunci când este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
DOMNULE PRIM-PROCUROR,
Subsemnatul(a) ............., domiciliat(a) in .............., formulez:
PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A
ACTIUNII PENALE
impotriva faptuitorului(oarei) ..............., domiciliat(a) in .............. pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 181 C. pen., comisa la data de .............
De asemenea, cer obligarea respectivului(ei) la plata despagubirilor civile in suma de ....... lei, cat si la cheltuielile judiciare pe care le voi efectua.
In fapt, la data de ........., faptuitorul(oarea) m-a lovit cu ..........., cauzandu-mi leziuni, pentru a caror vindecare am avut nevoie de ....... zile ingrijiri medicale, asa cum rezulta din certificatul medico-legal. Datorita incapacitatii de a munci, am suferit un prejudiciu in suma de .......... lei, reprezentand veniturile pe care le puteam realiza daca nu eram victima agresiunii faptuitorului(oarei).
In drept, fapta constituie infractiunea de vatamare corporala prevazuta de art. 181 C. pen.
Dovada plangerii o fac cu certificatul medico-legal nr. ......... din ......... eliberat de ........... si cu declaratiile martorilor: ...........
Data depunerii
..............
Semnatura,
..........
DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE
LANGA JUDECATORIA ................
Judetul ..........................