avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

in seara de 02.12.2012 X a fost lovit de Y care se afla in stare de ebrietate. In urma loviturii persoanei X i-au fost rupti 3 dinti. Este tarziu daca maine se face la politie plangerea prealabila urmand apoi constatarea medico-legala.Daca da imi puteti anexa sau pe privat sa imi dati un model de plangere prealabila?
nu am incredere in cei de la politie ca o vor dicta corect pt a fi scrisa de aprtea vatamata....

va multumesc.

- persoana vatamata este o persoana varstnica
- sufera si cu inima facandu-i-se rau din cauza faptului ca s-a speriat foarte tare in urma loviturilor
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
razvypitesti, utilizator
Cel mai recent răspuns: razvypitesti , utilizator 10:04, 4 Decembrie 2012
Nu este chiar târziu , dar trebuie ca victima să poată proba şi cine este făptuitorul .
Certificatul medico-legal doar atestă leziunile suferite de victimă , nu şi cine le-a provocat.
Plângerea trebuie să cuprindă descrierea faptei, indicarea autorului, arătarea mijloacelor de probă, indicarea adresei părţilor şi a martorilor, precizarea dacă persoana vătămată se constituie parte civilă şi, atunci când este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.




DOMNULE PRIM-PROCUROR,

Subsemnatul(a) ............., domiciliat(a) in .............., formulez:

PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A
ACTIUNII PENALE

impotriva faptuitorului(oarei) ..............., domiciliat(a) in .............. pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 181 C. pen., comisa la data de .............
De asemenea, cer obligarea respectivului(ei) la plata despagubirilor civile in suma de ....... lei, cat si la cheltuielile judiciare pe care le voi efectua.
In fapt, la data de ........., faptuitorul(oarea) m-a lovit cu ..........., cauzandu-mi leziuni, pentru a caror vindecare am avut nevoie de ....... zile ingrijiri medicale, asa cum rezulta din certificatul medico-legal. Datorita incapacitatii de a munci, am suferit un prejudiciu in suma de .......... lei, reprezentand veniturile pe care le puteam realiza daca nu eram victima agresiunii faptuitorului(oarei).
In drept, fapta constituie infractiunea de vatamare corporala prevazuta de art. 181 C. pen.
Dovada plangerii o fac cu certificatul medico-legal nr. ......... din ......... eliberat de ........... si cu declaratiile martorilor: ...........

Data depunerii
..............
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE
LANGA JUDECATORIA ................
Judetul ..........................


Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

multumesc. deci trebuie mai intai sa mearga la politie sa afle numele faptuitorului, il cunoaste, doar din vedere, nu stie numele
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere prealabila pentru art 180-ingrijiri medicale 14-15 zile elena_yoz88 elena_yoz88 va rog ajutati ma cu realizarea unei plangeri prealabile!am fost la politie insa mi s a spus ca trebuie sa o fac eu acasa!!!va implor!!! (vezi toată discuția)
Agresiunea Statescu Statescu Buna ziua! Intr-o altercatie sunt 2 agresori si 2 victime ale agresiunii. Unul dintre agresori loveste cu un pumn prima victima, care cade la pamant.. ... (vezi toată discuția)
Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)