avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata de pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata de pensie alimentara

vreau sa fac o plangere de neplata de pensie alimentata si nu stiu cum, va rog ajutati-ma

:(
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:10, 20 Februarie 2012

Potrivit art. 283, plangerea prealabila trebuie sa cuprinda:
- descrierea faptei;
- indicarea autorului;
- aratarea mijloacelor de proba;
- indicarea adreselor partilor si a martorilor;
- precizarea daca persoana vatamata se constituie sau nu parte civila si cand este cazul indicarea persoanelor raspunzatoare civilmente.

Legea nu cere ca persoana vatamata sa arata si incadrarea juridica a faptei pe care o reclama.
Plangerea prealabila se face printr-o cerere scrisa, dar si oral in cazul in care persoana vatamata nu stie sa scrie.
Plangerea prealabila va fi semnata de persoana vatamata.

Termenul de introducere a plangerii prealabile

Potrivit art. 284 alin. (1), in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de doua luni, din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru distrugere niculaucarmen niculaucarmen ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru distrugere bunuri (geamuri, usa) (vezi toată discuția)
Plangere calytul calytul va rog frumos, sa-mi spuneti cum se numeste si cum trebuie sa sune, o asa zisa plangere adresata politiei prin care sa mentionez ca mi s-a adus atingere ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Stefania C. Stefania C. Cum se formuleaza o plangere penala impotriva unei persoane care conducea un autoturism fara permis si a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)