avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere

va rog frumos, sa-mi spuneti cum se numeste si cum trebuie sa sune, o asa zisa plangere adresata politiei prin care sa mentionez ca mi s-a adus atingere onoarei mele spunandu-se ca am luat mita.este calomie?
Cel mai recent răspuns: calytul , utilizator 22:06, 25 Mai 2009
este denuntare calomnioasa
Dar daca las politia sa faca incadrarea, iar eu fac doar plagerea in care mentionez ca am fost calomniat?Dar nu stiu cum s-o incep si cum ar trebui sa sune
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
calytul, utilizator
este perfect si asa,dvs. doar expuneti faptele , asa cum s-au petrcut, iar ei vor face incadrarea. Succes.
si ce titlu sa poarte? sau scriu catre....si atat
Continutul plangerii
Art. 283. - Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
Termenul de introducere a plangerii
Art. 284. - (1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
scrieti ceva de genul: ,,va rog sa dispuneti efectuarea cercetarilor ce se impun in vederea aflarii adevarului si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate"

Alte discuții în legătură

Neplata de pensie alimentara ciupercaniculina ciupercaniculina vreau sa fac o plangere de neplata de pensie alimentata si nu stiu cum, va rog ajutati-ma :( (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru distrugere niculaucarmen niculaucarmen ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru distrugere bunuri (geamuri, usa) (vezi toată discuția)
Plangere penala Stefania C. Stefania C. Cum se formuleaza o plangere penala impotriva unei persoane care conducea un autoturism fara permis si a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)