va rog frumos, sa-mi spuneti cum se numeste si cum trebuie sa sune, o asa zisa plangere adresata politiei prin care sa mentionez ca mi s-a adus atingere onoarei mele spunandu-se ca am luat mita.este calomie?
Dar daca las politia sa faca incadrarea, iar eu fac doar plagerea in care mentionez ca am fost calomniat?Dar nu stiu cum s-o incep si cum ar trebui sa sune
Continutul plangerii
Art. 283. - Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
Termenul de introducere a plangerii
Art. 284. - (1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
scrieti ceva de genul: ,,va rog sa dispuneti efectuarea cercetarilor ce se impun in vederea aflarii adevarului si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate"
Plangere penala
Stefania C.
Cum se formuleaza o plangere penala impotriva unei persoane care conducea un autoturism fara permis si a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)