avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa ?un fleac.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa ?un fleac.

buna ziua . cum este posibil ca pentru ucidere din culpa sa primesti 1 an si 4 luni cu suspendare ?1 an cu suspendare a primit o "cunostiinta "pt conducere autovehicul su influenta lui bachus. oare cele 2 fapte sunt aproape egale ? sau e o alta eroare judiciara ca multe altele din tara RO ?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:37, 29 Aprilie 2011
art 178 (3) c.p.:
"cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani."
Conform noilor modificari din lg. 202/2010 recunoasterea faptei de catre inculpat reduce pdeapsa cu 1/3.
In Romania cam acestea sunt pedepsele aplicate pt uciderea din culpa.
Este greu de discutat despre pedepse aplicate si despre dozarea acestora , fara a avea hotararea cu motivarea magistratului , fara a cunoaste probele de la dosar.
Intr-adevar nu exista o practica judiciara constanta a dozarii pedepselor .
cred ca nu intelegeti gravitatea infractiunilor .
daca la cel ce a condus sub influenta bauturilor alcoolice a facut acest lucru cu intentie adica desi stia ca trebuie sa conduca a baut si putea provoca si accident iar cel ce a ucis din culpa nu a avut intentia de a ucide el doar trebuia sa prevada ca la un moment dat poate sa-l lase frana si sa calce un om ori sa nu adapteze viteza la conditiile de trafic si sa se ajunga la acest tragic final.
cu siguranta ca nu dorea sa ucida pe cineva pentru ca atunci am vorbi de infractiunea de omor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)
Art.178 alin 2 si 3 cp nelu1976 nelu1976 buna ziua!la ce se refera aceste 2 alineate ?(speta este pt un omor din culpa )multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor va rog :(( Boia Luminita Boia Luminita ce prevede art.178 alin 12 din codul penal? care sunt pedepsele si daunele ce mi se vor cere? la ce sa ma astept? va rog sa ma ajutati :(. nu am avut ... (vezi toată discuția)