avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... as vrea sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

as vrea sa divortez

Buna ziua

As vrea sa descriu pe scurt situatia mea poate ma puteti ghida la ce decizii sa iau,l-am cunoscut pe sotul meu undeva in semptembrie 2009 la numai 4 luni ne-am casatorit totul a fost foarte frumos la inceput simteam ca ne completam unul pe celalat,imediat in luna urmatoare casatoriei am ramas insarcinata si in septembrie 2010 am nascut un baietel care este ingerul nostru,nu am nimic de reprosat in privinta comportamentului fata de copil,insa fata de mine lucrurile nu stau la fel daca e momentul pentru a cumpara cadouri el vine cu replica ``te-ai maritat,ai barbat ce iti mai trebuie cadouri?`` tin sa precizez ca inaintea casatoriei eram o persoana foarte distractiva plina de viata glumeata insa de cand m-am casatorit nu am voie sa mai rad sa glumesc fiindca trebuie sa fiu o sotie serioasa nu mai spun ca nu am voie sa ma machiez decat cand ies cu el ca de alfel imi stirc tenul ar mult prea multe de povestit insa cred ca v-as plictisi intru-un cuvant am ajuns la ideea ca nu ne potrivim,si asta fiindca mereu ajungem la celeasi cuvinte ``te-ai maritat ai barbat trebuie sa faci cum spun eu`` nu am voie sa fumez cu toate ca atunci cand ne-am cunoscut fumam si nu mi-a reprosat nimic acum nici nu concepe sa ma vada cu tigara, femeia trebuie sa stea la cratita cu toate ca gatesc si fac tot felul de prajituri si mese romantice pentru el toate acestea sunt normale,fac tot ce trebuie pe langa casa iar el bineinteles ca nu ridica nici un pai,cu greu il conving sa faca cate ceva ce eu nu pot face bineinteles dupa multe rugaminti face si el,ori de multe ori ajungem sa ne certam si fac tot eu, mentalitatea lui este cumva de genul muncesc si nu mai fac nimic altceva ca sunt obosit, are o mentalitate greu de descris ceva de genul femeia nu trebuie sa faca nimic doar ce ii permite barbatul, nu mai spun ca nu am voie sa ies la o cafea cu prietenele mele decat daca ies cu bebele dupa mine altfel nu am ce sa fac ca merg la intalniri cu barbati ceea ce bineinteles sunt inchipuiri de ale lui,de alfel ne iubim insa nu mai suport conceptiile lui de viata si felul lui de a fi, am incercat sa discut cu el de nenumarate ori si i-am explicat ca nu ajungem nicaieri daca nu se schimba si tot ce face e sa se schimbe 2 zile si apoi sa uite. il iubesc insa nu il mai suport cu comportamentul lui si cu conceptiile lui cand i-am spus ca vreau sa divortez a inceput sa rada si a spus ca nu imi acorda divortul crezand ca glumesc, nu stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:02, 28 Aprilie 2011
daca sunteti hotarata, depuneti cererea la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, nu trebui musai sa fie sotul de acord pt a divorta. daca ar fi de acord, ati termina mai repede, atat.
trebuie sa dovediti in instanta ca aveti suficiente motive pt care casnicia numai poate continua, iar in privinta copilului, ca i-ar fi mai bine langa dvs, ca aveti unde si cu ce sa-l cresteti. avand in vedere varsta bebelusului, putin probabil sa-i fie tatalui incredintat
e bine sa aveti un avocat sa va asiste pe parcursul procesului.
nimeni nu va poate sfatui daca e mai bine sa divortati sau nu, dvs, eventual impreuna cu sotul, trebuie sa luati decizia sa divortati sau sa mai acordati sanse casniciei dvs
Inainte sa divortati ganditi-va bine. Este usor sa divortezi. Discutati mai intai cu el, poate isi revizuieste comportamentul.
Daca totusi nu ajungeti la un consens, faceti asa cum v-a sfatuit dna. gi_jane2
Multumesc pentru sfat insa la noi este putin dificil deoarece casatoria s-a facut in romania iar noi locuim la londra fiindca el nu este deacord cu divortul imi este frica sa depun divortul in romania deoarece ar putea refuza sa imi faca procura ca sa mai calatoresc inapoi spre londra cu bebele si eu in romania nu am nimic fiindca locuiesc aici de 9 ani si nu as putea dovedi prea multe in romania,apoi in lodra daca divortez nu stiu in ce masura se desface divortu daca certificatul de casatorie este romanesc acestea sunt practic cele mai mari probleme cat despre divort sunt convinsa vreau sa divortez nu are rost sa continuam cat despre discutie serioasa nu incape vorba acest domn nu intelege oricum i-as vorbi. Multumesc inca odata
daca doriti sa ramaneti in anglia cu cel mic, ar fi bine sa divortati acolo si apoi sa faceti recunoasterea hotararii straine in romania. consultati un avocat in anglia, poate acolo aveti si mai multe drepturi ca aici.
daca ati fi divortat in romania, nu era necesar sa va deplasati, imputerniceati un avocat sa se ocupe de divort.
nu cred ca puteti divorta in romania, daca nu ati avut domiciliul comun aici si niciunul din dvs nu are domiciliul in romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, eu si sotul ne-am casatorit in romania dar locuim ... Leontina Marinela Leontina Marinela Buna seara, Eu si sotul ne-am casatorit in Romania dar locuim in Anglia. Fratele meu, care locuieste cu noi, a venit acasa de la servici mai devreme si, in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in anglia manunicoleta933@yahoo.com manunicoleta933@yahoo.com buna ziua .Va rog sa mi spuneti casatoria in Anglia este recunoscuta in Romania .Baiatul meu a olecat cu prietena lui in Anglia .Daca se casatoresc acolo este ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Elena 14 Elena 14 Buna ziua,sunt casatorita si am un bebe de 4 luni de zile,relatia cu sotul nu este prea buna si as fi interesata ce se poate intampla cu bebe in caz de ... (vezi toată discuția)