avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Eu si sotul ne-am casatorit in Romania dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Eu si sotul ne-am casatorit in Romania dar locuim ...

Buna seara,

Eu si sotul ne-am casatorit in Romania dar locuim in Anglia. Fratele meu, care locuieste cu noi, a venit acasa de la servici mai devreme si, in camera lui, l-a gasit pe sotul meu intr-un act sexual cu o alta femeie. Sotul meu a recunoscut ceea ce a facut. Eu as vrea sa divortez desi suntem casatoriti doar de 2 ani si jumatate. Problema este in felul urmator: cum pot divorta de aici, din Londra, si ce drepturi am de pe urma acestui divort?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Leontina Marinela , utilizator 20:11, 10 Februarie 2021
Trebuie să veniți în România pentru divorț.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa divortati acolo unde sunteti, pt ca acolo aveti ultimul domiciliu comun, consultati un avocat acolo, sunt si avocati romani.
Puteti sa divortati si in Romania prin avocat, nu e necesar sa va prezentati personal, dat fiind ca locuiti in strainatate, dar daca sotul e in Anglia, trebuie citat acolo si dureaza mult, cu distanta lunga intre termene, plus ca martorul dvs tot in Anglia e.
De castigat, nu prea se pune problema, doar ca veti fi libera.
Daca dovediti vina lui exclusiva la divort, puteti solicita si despagubiri.

Avocatii romani din Anglia nu sunt recunoscuti in Romania. Si nu va recomand sa divortati acolo, pentru ca este alt sistem de drept si o sa va iasa pe nas cat o sa aveti de umblat dupa, pentru recunoasterea hotararii de divort in Romania. V-ati complica absolut inutil.
Avocatii romani din Anglia nu sunt recunoscuti in Romania.

Asa ati inteles, ca am sugerat sa trimita un avocat roman din Anglia in Romania ?
Va multumesc frumos pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii minori Vasile Nicorici Vasile Nicorici Buna ziua. Ma numesc Vasile Nicorici. Impreuna cu sotia mea am hotarat sa divortam. Avem doi copii minori.Nu detinem imobile . Locuim in Londra, dar adresa ... (vezi toată discuția)
As vrea sa divortez blackmamba blackmamba Buna ziua As vrea sa descriu pe scurt situatia mea poate ma puteti ghida la ce decizii sa iau,l-am cunoscut pe sotul meu undeva in semptembrie 2009 la ... (vezi toată discuția)
Copie certificat de casatorie cu apostila din marea britanie LeoD LeoD Buna ziua, 1. La inceputul anului m-am casatorit la Londra: ea fiind rezidenta de 5 ani in Londra, eu locuind in Romania. Am facut casatoria la Londra pt ... (vezi toată discuția)