M-am dus la IPJ Ilfov sa imi scot cazierul si imi zice nenea de acolo ca nu mi-l poate da pe loc pentru ca am probleme la cazier si m-a amanat o saptamana.
Acum din ce stiu eu despre mine: in '97 , minor fiind, am savarsit o infractiune de furt.Asta stiu ca nu apara in cazier, mai departe... Intre timp am avut permisul suspendat 3 luni pt bautura, dar fara amenda penala. Am avut o firma care nu a avut activitate si a fost dizolvata prin hot. judecatoreasca. Si sunt intarziat si cu niste rate la banca.
Care ar fi problema cazierului la mine? Ca nu inteleg...
În cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun modificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.
Daca ati fost condamnat pentru faptele de mai sus, atunci pedepsele primite sunt trecute in cazier.
Stergerea lor se va face dupa pronuntarea de catre instanta a reabilitarii judecatoresti sau a reabilitarii de drept.
Nu interpretati gresit. Studiati Legea 290/2004.
Vi s-a spus ca aveti probleme la cazier judiciar, intrucat dv. a-ti avut o fisa in care nu s-a mai operat de multa vreme. Asta nu inseamna ca aveti cazier judiciar. Lucratorul va amanat pentru a avea timp sa clarifice fisa .
Pe calculator nu se afiseaza ce scrie pe fisa ci dupa introducerea CNP apare informatia ca s-a invetariat acea fisa pe numele dv.
Deci cu siguranta dv. , daca asa este cum spuneti, nu aveti cazier judiciar. Pentru relatii suplimentare mergeti in audienta la seful cazierului judiciar de la locul de nastere sau de la locul de domiciliu si va ve-ti lamuri.
Datele sunt clasificate si nu este bine sa vi le comentati pe aceasta cale.
Eu asta recomand. Fiti linistit. Erati si mai linistit daca solicitati datele asa cum v-am sugerat.
Succes si sa nu mai comiteti fapte penale ca sa faca obiectul unor astfel de evidente.
Nici una din problemele pe care le-ai spus nu intra in cuprinsul unui cazier judiciar.
Cazierul judiciar nu cuprinde fapte savirsite de minori.
Cazierul judiciar cuprinde infractiuni, amenzi penale, nu are treaba cu firme dizolvate sau amenzi de circulatie.
Probabil ca locul nasterii tale nu este in Ilfov si au nevoie de niste confirmari interne.
Dar, din cite ai zis, nu ai nici un cazier. Asteapta sa il primesti.
Datele din cazierul lui costinene sunt date private si confidentiale, asa cum sunt TOATE datele pe care ni le furnizeaza orice cetatean care isi cauta dreptatea.
Sau poate este vorba despre persoane care savirsesc posibile delicte. Insa oricine doreste sa vorbeasca deschis despre problemele lui, este dreptul lui s-o faca.
Le comenteaza cum pofteste, cum doreste ca sa afle ce trebuie facut. Aceste date sunt clasificate PENTRU TERTE PERSOANE, nu pentru costinene, care poate comenta ce vrea el.
Nimeni nu ii poate lua dreptul de a-si comenta propria situatie juridica si de a-si cere drepturile.
Iar Serviciul de Cazier ar trebui sa ii dea mai repede cazierul si sa lase aburelile de genul "ai probleme la cazier" sau "aveti o fisa in care nu s-a mai operat de mult" cind omul de fapt nu are nimic ci il pun pe drumuri ca sa aiba ei timp sa isi acopere neregulile.
De fapt, daca s-ar depune o plingere pentru abateri disciplinare la Politie, s-ar lua ceva masuri. Nu exista astfel de termene pentru eliberare cazier la urgenta.
Cazier?
fabrice23
Buna as dori sa stiu si eu daca am incercat sa fur niste bani si i am inapoiat , dar persoana a anuntat politia si am mers si am declarat la politie ambele ... (vezi toată discuția)