avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... CE SPUN JUDECATORII SI AVOCATII DESPRE MEDIEREA ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

CE SPUN JUDECATORII SI AVOCATII DESPRE MEDIEREA CONFLICTELOR

Vizionare placuta
Click pentru a vedea: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 19:55, 30 Iunie 2008
vrei reclama? uite...noi avocatii va facem reclama voua mediatorilor si voi sa ne faceti reclama noua avocatilor... ca nu conteaza ce zic avocatii si judecatorii despre mediere...conteaza parerea si obtiunea clientului...daca nu vrea mediere nu vrea si pace:))
Foarte corect.Mediatorul nu este un concurent al avocatului! Asa cum nu sunt nici judecatorul, executorul judecatoresc sau expertul tehnic. Profesia de mediator nu trebuie privita cu rezerve sau scepticism de catre corpul profesional al avocatilor. Medierea functioneaza de zeci de ani cu succes in Europa si SUA si metodele de solutionare alternativa a conflictelor castiga in continuare teren.
L 192/2006 privind medierea
Art. 1. - (1) Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Sigur ca este de preferat calea amiabila, o forma "eleganta" de solutionare a unui conflict.
Insa, cel putin deocamdata, romanului ii place sa se exteriorizeze pe salile tribunalului, a acumulat multe frustrari in cei 50 de ani de comunism si simte nevoia sa urle din toti rarunchii!!
Dupa un timp, sa speram ca lucrurile vor intra in normal si, atat noi, cat si dvs. mediatorii sa ne putem face treaba ( procedurile prealabile intocmite de noi fac parte din negociere si sunt menite sa stinga un conflict pe cale amiabila).
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Buna ziua!
V-as trimite cativa clienti de ai nostri sa-i mediati.
Daca socateti de la ei mai mult de o puzderie de insulte reciproce, va achitam noi de 10 ori contravaloarea serviciilor de mediere.
Isi are si medierea rostul ei, insa intre parti care nu au ajuns deja in faza de judecata. Daca s-au actionat deja in judecata, nu-i mai impaca nimeni. De multe ori refuza sa recunoasca si sentintele instantelor, daramite solutiile propuse de mediator, ca "modalitate facultativa de solutionare a conflictelor".
Suna fancy, practic insa...
Cu stima,
av. Silviu Serban


Cunosc si partile bune si cele mai putin bune ale medierii,inclusiv psihologia si modul de gandire al unor justitiabili,ca sa nu le spun altfel.
Peste 23 ani am fost ofiter de politie judiciara si am avut clienti din toate paturile sociale de la boschetar pana la ministru si nu glumesc,lucrand pe judiciar ,crima organizata,anticoruptie etc,Va dati seama ca in activitatea mea am intalnit tot felul de caractere.Dar sa stiti daca clientii dvs sunt rromi si stiti unde sa atacati facetii mielusei blanzii din ei cat de feroce ar fi ei in comportament.Asa ca va astept.Este posibil ca unele medieri,cu asfel de oameni sa nu dea roade.Totul e posibil,nimic nu e imposibil.De aceia medierea este si facultativa iar intreruperea medierii sa se faca in orice moment cand e de cuvinta si se ajunge la concluzia ca,continuarea este inutila.
Cu respect
Mediator Tatu Tudor
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Presedintele romaniei despre mediere Zane Zane ,Fragment din discursul Presedintelui Traian Basescu,la Congresul Avocatilor. ,Pentru degrevarea activităţii instanţelor de judecată avocatului îi ... (vezi toată discuția)
Impartialitate,neutralitate si confidentialitate tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 Art. 1. ali 1din L 192/2006 privind medierea.Citez: Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul ... (vezi toată discuția)