avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... CE SPUN JUDECATORII SI AVOCATII DESPRE MEDIEREA ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

CE SPUN JUDECATORII SI AVOCATII DESPRE MEDIEREA CONFLICTELOR

Vizionare placuta
Click pentru a vedea: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 19:55, 30 Iunie 2008
:offtopic: Interventie moderator
Pe forum se discuta ideea si nu persoana. ;)
Cred ca subiectul este CE SPUN JUDECATORII SI AVOCATII DESPRE MEDIEREA CONFLICTELOR si nu sa ne referim la anumite persoane care dau raspunsuri pe acest topic.
Am constatat reticenta din partea la mai multi cu privire la mediere si deschiderea subiectelor despre mediere.Legiuitorul cand a introduso ca o modalitate de rezolvare a unor conflicte in afara salilor de judecata,pe cale amiabila a venit in sprijinul justitiabilului.Medierea face parte din Planul de actiune de reforma in justitie,si ca atare in cuprinsul ei face referire la cei cu atributii jurisdictionale(judecatori,procurori,avocati,consilieri juridici,politisti etc) sa informeze justitiabilul. Mediatorul nu este concurentul nimanui,el desfasoara activitati specifice profesiilor juridice libere.
Peste 90% dintre mediatorii actuali sunt juristi de profesie,iar medierea cu data de 04.06.2008 se face intr-un cadru institutionalizat,autorizat,in conditii de confidentialitate si impartialitate ,in spatii care sa asigure accesul cetateanului cu respectarea celor anterior mentionate,nu intr-un birou ad hoc sau la colt de strada.
Va rog sa acordati medierii si mediatoriilor respectul cuvenit.
Ei sunt gata pregatiti profesional si juridic sa faca fata in a media orice tip de conflict,fiind specializati prin absolvirea de cursuri,uni in tara,altii in strainatate,de catre mediatori de renume international.
Medierea trebuie recomandata ca prima masura,justitiabilului,nu ca una de rezerva,fie inainte de declansarea unui proces,fie in timpul procesului,chiar de avocati.
Medierea a fost introdusa ca un ajutor datl instantelor de judecata si organelor de urmarire si cercetare penala,in vederea degrevarii acestora de volumul mare de dosare si scurtarii timpului acordat in rezolvarea acestora.
In concluzie justitiabili nu au nimic de pierdut daca apeleaza la mediere, in schimb au de castigat acea enorma taxa de timbru,elimina stresul si timpul pierdut in instanta si cheltuielie adiacente procesului.

Mediator Tatu Tudor


Raspunde Citeaza Editeaza
tatu tudor2007 a scris:

Am constatat reticenta din partea la mai multi cu privire la mediere si deschiderea subiectelor despre mediere.
...
Va rog sa acordati medierii si mediatoriilor respectul cuvenit.
Mediator Tatu Tudor



E foarte adevarat ce spuneti, dar nu vad pe nimeni afirmand, la fiecare postare in forum, ca profesia pe care o are este cea mai tare si singura care rezolva problemele celui care intreaba.

Va rog inca o data, public si final, sa raspundeti concret la intrebari sau sa incetati sa participati la discutii.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele romaniei despre mediere Zane Zane ,Fragment din discursul Presedintelui Traian Basescu,la Congresul Avocatilor. ,Pentru degrevarea activităţii instanţelor de judecată avocatului îi ... (vezi toată discuția)
Impartialitate,neutralitate si confidentialitate tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 Art. 1. ali 1din L 192/2006 privind medierea.Citez: Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul ... (vezi toată discuția)