avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani

am dat cuiva bani imprumut anul trecut in luna decembrie fara sa fac vreo chitanta de mana sau vreun contract, dara am avut martori, ma pot folosi de ei in instanta? pe ce actiune sa merg? eu am avut incredere in cuvantul dat de el.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:32, 28 Aprilie 2011
spuneti-i ca-l mai pasuiti daca va semneaza un contract de imprumut. semnati pe 3 luni si aveti un inscris, iar el se bucura ca i se pare ca se rezolva tare usor sa se mai amane.

dupa aceste 3 luni il puteti apoi actiona in instanta.

sau va ramane calea plangerii penale dar ....ei fac mutre si cand ti se fura ceva si iti sugereaza ca "n-are domle rost, ca nu se gaseste, ca daca se gaseste o sa va care pe la parchet, tribunal etc" daramite in cazul dvs....
va sugerez sa promovati in instanta o actiune in pretentii si sa incercati sa probati cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004? mariuca57 mariuca57 In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati - cum pot sa-i recuperez? johnyx89 johnyx89 Buna! Am oferit unei fete o suma de 3000 ron sub forma de imprumut si ne-am inteles sa-mi plateasca in rate cate 200 ron lunar. A platit cateva luni insa acuma ... (vezi toată discuția)