avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani imprumutati - cum pot sa-i recuperez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani imprumutati - cum pot sa-i recuperez?

Buna! Am oferit unei fete o suma de 3000 ron sub forma de imprumut si ne-am inteles sa-mi plateasca in rate cate 200 ron lunar. A platit cateva luni insa acuma nu mai vrea. Ce as putea sa fac ? Tin sa precizez ca banii au fost pentru taxa scolara iar chitantele sunt la mine.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:49, 23 Septembrie 2012
in principiu nimic concret, repede si cu efecte. ce scrie pe chitante, pe numele cui sunt ? din punctul meu de vedere va luati adio de la acei bani. aveti macar un inscris sub semnatura privata ca i-ati imprumutat 3000 lei pt plata taxelor de scolarizare ?
cam greu de recuperat dacă nu aveți ceva martori, termene clare impuse, garanții de împrumut (poate aveți un act notarial în acest sens).Încercați o soluționare pe cale amiabilă (poștal-recomandată cu Confirmare de primire) printr-o Notificare cu somație și termen - 10 zile de primirea somației să vă înapoieze banii.Somați-o că o veți chema-o în judecată dacă nu se conformează.Procurați martori, păstrați chitanțele (nu știu ce fel de chitanțe or fi acelea).
Daca nu aveti dovada scrisa e greu de facut ceva.

Incercati sa discutati cu ea sa va mai restituie din bani ca altfel o veti da in judecata.
Chitantele sunt pe numele ei. Nu am facut nici un act de mana sau notarial dar am martori care au vazut cand i-am imprumutat banii. Ea recunoaste ca i-am dat doar ca nu vrea sa mii de-a inapoi pe motiv ca nu are de unde sau ca nu m-a obligat sa-i dau.
utilizați o altă tactică : încercați s-o convingeți că aveți nevoie urgentă de acei bani.Ea va motiva că nu-i are.Atunci : comunicați-i că o înțelegeți și convingeți-o să mergeți la un notar ca să vă dea o declarație că o să vă înapoieze banii în termen de un an.Aveți cu dvs. întotdeauna martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate acte olografe atlantic atlantic Tatal meu, decedat in aprilie, a dat cu imprumut unei persoane din afara familiei, o suma importanta de bani pe termen de 1 an. Au incheiat un act de mana, pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans sub forma de imprumut crisadi crisadi buna ziua Anul trecut ne-am hotarat sa cumparam o casa prin credit bancar, insa proprietarii nu aveau actele facute ( succesiune, intabulare, cadastru) si ... (vezi toată discuția)