Buna! Am oferit unei fete o suma de 3000 ron sub forma de imprumut si ne-am inteles sa-mi plateasca in rate cate 200 ron lunar. A platit cateva luni insa acuma nu mai vrea. Ce as putea sa fac ? Tin sa precizez ca banii au fost pentru taxa scolara iar chitantele sunt la mine.
in principiu nimic concret, repede si cu efecte. ce scrie pe chitante, pe numele cui sunt ? din punctul meu de vedere va luati adio de la acei bani. aveti macar un inscris sub semnatura privata ca i-ati imprumutat 3000 lei pt plata taxelor de scolarizare ?
cam greu de recuperat dacă nu aveți ceva martori, termene clare impuse, garanții de împrumut (poate aveți un act notarial în acest sens).Încercați o soluționare pe cale amiabilă (poștal-recomandată cu Confirmare de primire) printr-o Notificare cu somație și termen - 10 zile de primirea somației să vă înapoieze banii.Somați-o că o veți chema-o în judecată dacă nu se conformează.Procurați martori, păstrați chitanțele (nu știu ce fel de chitanțe or fi acelea).
Chitantele sunt pe numele ei. Nu am facut nici un act de mana sau notarial dar am martori care au vazut cand i-am imprumutat banii. Ea recunoaste ca i-am dat doar ca nu vrea sa mii de-a inapoi pe motiv ca nu are de unde sau ca nu m-a obligat sa-i dau.
utilizați o altă tactică : încercați s-o convingeți că aveți nevoie urgentă de acei bani.Ea va motiva că nu-i are.Atunci : comunicați-i că o înțelegeți și convingeți-o să mergeți la un notar ca să vă dea o declarație că o să vă înapoieze banii în termen de un an.Aveți cu dvs. întotdeauna martori.