avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebari/lamuriri codul muncii-var. actualizata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebari/lamuriri codul muncii-var. actualizata

a seara tuturor!
as avea si eu cateva nelamuriri cu privire la codul muncii-varianta actualizata (1.05.2011).

1. pana la urma contr colective la nivel national nu se vor mai incheia? vor ramane numai cele la nivel de ramura sau unitate? atunci de ce mai exista prevederi legate de contr colective de munca la nivel national in CM?

2. cum scriem in CIM care sunt modalitatile de evaluare a salariatilor? prin aditional, explicam exact procedura etc?

3. art. 27 (3) - certificatul medical trebuie prezentat obligatoriu inaintea incheierii CIM? altfel CIM nu e valabil chiar daca aduci certificatul mai tarziu?

4. 32 (3) - adica chiar daca nu informezi salariatul de perioada de proba, angajatorul tot poate folosi perioada de proba? cum? va face aditional la CIM?

5. 80 (3) - CIM pe perioada determinata pot fi prelungite si peste 36 de luni in cazuri exceptionale (proiect, program, lucrari)?

6. 80 (4) - al 4-lea contract va fi pe perioada determinata sau nedeterminata? s-a aborgat art. 84 (1) care reglementa asta..

va multumesc mult si astept pareri...pana apare un nou cod comentat sau practica relevanta in domeniu cred ca mai trebuie sa asteptam..:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 5 Mai 2011
1. Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.

2. La modificarea duratei din determinata in nedeterminata se lasa data initiala de incepere a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe per. det.- de cate ori pot prelungi? hgabi hgabi Buna ziua, as dori sa va intreb de cate ori pot prelungi in CIM incheiat pe perioada determinata, conform noilor modificari ale Codului Muncii? Caz concret: ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tullio tullio Buna ziua, va rog daca se poate sa-mi spuneti de cate ori are dreptul angajatorul sa reinnoiasca contractul de munca pe perioada determinata aceleiasi ... (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)