avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe per. det.- de cate ori pot prelungi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe per. det.- de cate ori pot prelungi?

Buna ziua, as dori sa va intreb de cate ori pot prelungi in CIM incheiat pe perioada determinata, conform noilor modificari ale Codului Muncii?
Caz concret: unui angajat cu CIM pe per. determinata i s-a prelungit prin act adit. acest contract tot pe o per. det. Acum expira si aceasta perioada.
In versiunea veche a Codului muncii eram obligat sa-i fac acum prelungire, dar pe per. nedeterminata.
Intrebare:Pot prelungi din nou CIM prin act adit. pe o perioada determinata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:23, 1 Septembrie 2011
Codul Muncii nu prevede de cate ori se poate prelungi un cim incheiat initial pe per.determinata,ci doar perioada maxima de 36 de luni In care se pot incheia cim uri det. intre aceleasi parti ,precum si nr. maxim de cim uri permise a se incheia in 36 de luni,respectiv 3.
Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari,cu incadrarea in cele 36 de luni.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
hgabi a scris:

Buna ziua, as dori sa va intreb de cate ori pot prelungi in CIM incheiat pe perioada determinata, conform noilor modificari ale Codului Muncii?
Caz concret: unui angajat cu CIM pe per. determinata i s-a prelungit prin act adit. acest contract tot pe o per. det. Acum expira si aceasta perioada.
In versiunea veche a Codului muncii eram obligat sa-i fac acum prelungire, dar pe per. nedeterminata.
Intrebare:Pot prelungi din nou CIM prin act adit. pe o perioada determinata?
Va multumesc.

Da, ii puteti prelungi din nou durata c.i.m. prin act aditional ... dar sa aveti grija sa nu depaseasca termenul de 36 de luni ...

Scopul acestei prelungiri trebuie sa fie reprezentat de perioada realizarii unui proiect, program ]sau unei lucrari,cu incadrarea in cele 36 de luni.

ondino a scris:

Scopul acestei prelungiri trebuie sa fie reprezentat de perioada realizarii unui proiect, program ]sau unei lucrari,cu incadrarea in cele 36 de luni.

Si care ar fi sanctiunea daca nu este reprezentat de perioada realizarii unui proiect, program ]sau unei lucrari,cu incadrarea in cele 36 de luni. ?

:offtopic:
nu cred ca este necesar sa repetati de mai multe ori ceea ce ati mai postat ....
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este vorba despre o singura conditie,cea a incadrarii in perioada de 36 de luni,asta am vrut sa subliniez! Un act intocmit fara respectarea unei cerinte legale,poate fi lovit de nulitate,iar in cazul acesta cerinta este ca prelungirea sa aiba cauzele enumerate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare perioada determinata - prelungire contract padicam padicam Am angajat un baiat pe o functie pe o per det de o luna,apoi am schimbat functia si pt o alta per det tot de o luna.Acum tre sa prelungesc cim,dar vreau tot pt ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca perioada determinata loredana080380 loredana080380 Buna Am intalnit o speta mai delicata si nu stiu cum sa procedez. S-a intocmit un cim per. determinata, inainte de incetare s-a intocmit act aditional 1 de ... (vezi toată discuția)
Help contact determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am un contract determinat incheiat pe 3 luni, dupa care se face act aditional de prelungire de 4 luni, iar act aditional de prelungire 7 ... (vezi toată discuția)