avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot sa mai traiesc in aceste conditii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot sa mai traiesc in aceste conditii?

Dupa mai multi ani munciti la stat si in firme particulare, am lucrat alaturi de sotul meu intr-o mica afacere de familie. In 2008 am absolvit ASE Bucuresti( la distanta), Administrarea afacerilor in comert, turism, servicii, lipsindu-mi cateva sutimi ca sa fiu sefa de promotie. In 2009 am fost nevoiti sa suspendam firma si am ajuns la somaj. Mi-am cautat de lucru in turism, in comert dar, tinand cont ca am 51 ani, intr-o parte eram prea batrana ca sa fiu receptionera si in alte parti aveam prea multa pregatire( ar fi trebuit sa lucrez la sediu supermarketului, la Brasov sau Iasi). Nu am cont in banca, nu am nici o sursa de venit( am incercat cu brodat, crosetat, bijuterii, dar...); sotul meu este si el acasa(inginer- nu l-au mai angajat nici pe el), facturile ni le-a platit fiica, dar ea a plecat in strainatate. Iubesc munca, nu ma dau in laturi de la nimic, dar totul este degeaba. Mi-as face macar bani de inmormantare ca altceva nu mai ai ce face in aceasta tara. Pot muri linistita! Ma poate cineva sfatui incotro s-o iau si cum sa fac sa pot trai ?
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 14:25, 29 Aprilie 2011
Daca as ajunge in situatia dvs vreodata, probabil as opta pentru a ma retrage la tzara si a ma sustine dintr-o mica afacere in domeniul agricol.
Cum tot la fel de bine, am reusit sa fac rost de un loc de munca pentru cineva, la ingrijit batrani. Sunt destule agentii care duc lipsa de personal pentru ingrijit batrani la domiciliu. Este greu, dar decat sa mori de foame....
Multumesc pentru sfaturi, dar pentru a pleca la tara prima data trebuie sa ne vindem casa de la oras, ca sa avem o suma de bani cu care sa cumparam la tara. Apoi sotul meu nu stie nimic despre viata la tara, despre agricultura; fiind un inginer foarte bun, cu multe cunostinte, cu tot felul de inovatii(neinregistrate din cauza banilor), statea la servici de dimineata pana seara. Si eu singura cum as putea sa pun pe picioare o afacere in agricultura? Am incercat prin site-uri de joburi, dar am primit raspuns pentru operator PC, daca vreu sa cumpar CD cu indrumarile pentru post intr-un magazin virtual care va fi in viitor. Intotdeauna am fost optimista in cele mai grele momente si sper ca voi gasi ceva pana la urma. Dar este corect sa fii refuzat pentru ca nu ai fusta scurta sau pentru ca ai prea multa pregatire? Am dat concursuri grele la primarii, la spital, dar de fiecare data am fost a doua, primele fiind angajate din interior. Mai am o gramada de ani pana la pensie, dar sper sa nu fiu prea batrana cand se vor schimba putin treburile si-n tara noastra!
Doamna, sunteti tanara, cu o pregatire solida, nu va lasati coplesita! Niciodata nu stiti de ce puteti fi in stare pana nu incercati! Incercati sa va desprindeti de sistem si sa fiti pe picioarele dvs, independenta. Se dau fonduri pentru afaceri, puteti sa incepeti ceva la care sa va descurcati, sunt sigura!

A, inca o idee - se castiga bani ff buni si din MLM-uri, depinde de valente - cosmetice, curatenie, asigurari, telefonie etc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
mikas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online - am nevoie de un sfat user277 user277 Exista foarte multi romani implicati in diverse firme de MLM (multi level marketing) si, fara discutie, sunt multe persoane fizice care vand produsele acestor ... (vezi toată discuția)
Pfa- comert on-line Denidana Denidana Buna ziua! M-am inregistrat acum 2 luni ca pfa pt comert on-line; as vrea sa imi fac magazinul virtual (sa gasesc undeva mai convenabil) si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)
Divort-sau ceva de genul... bala bala Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred ... (vezi toată discuția)