avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

Buna ziua,
am obtinut in luna ianuarie 2011 o hotarare irevocabila, definitiva si executorie. Partile adverse au depus recurs abea in aprilie.
Credeti ca este posibil sa mai obtina ceva?
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ada2011 , utilizator 21:32, 28 Aprilie 2011
Hotararile irevocabile pot fi atacate doar pe calea cailor extraordinare de atac si nu prin recurs.
este vorba despre faptul ca eu sunt unicul fiu al tatalui meu, iar acesta a decedat in luna iulie 2010. la 6 zile dupa inmormantare matusa mea a scos certificat de unic mostenitor sustinand ca eu nu exist (am fost si la inmormantare si am dormit la ea).
am actionat-o in istanta si s-a dovedit ca eu sunt unic mostenitor si s-a constatat nulitatea abosluta a certificatului ei de mostenitor.
sentinta a fost data la 7.12.2010 cu 15 zile de recurs, iar in ianuarie a devenit definitiva, irevocabila si executorie.
abea in aprilie ei au depus recurs (dar intre timp mi-au platit cheltuielile de judecata)!!!!
Oricum cred ca ii voi actiona si penal pentru fals in declaratii ca se pare ca intrec masura!!!!
ada2011 a scris:

Buna ziua,
am obtinut in luna ianuarie 2011 o hotarare irevocabila

Cum ati ajuns la concluzia asta?!
Totul depinde de data la care a fost comunicata hotararea
catre persoana care a fost recurs.
Daca hotararea a fost comunciata, iar recursul a fost formulat dupa
trecerea celor 15 zile de la comunicare,a tunci recursul e tardiv.
Verificati la dosar dovada comunciarii hotararii catre recurent.
rtek a scris:

ada2011 a scris:

Buna ziua,
am obtinut in luna ianuarie 2011 o hotarare irevocabila

Cum ati ajuns la concluzia asta?!

sunt in posesia hotararii irevocabile, definitive si executorie (am precizat ca am primit si cheltuielile de judecata)

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare Luoana Mihaela Luoana Mihaela Instanta de recurs pronunta o hotarare care din punctul nostru de vedere nu este corecta . Mentionez ca este o hotarare irevocabila .Pot formula o contestatie ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am primit hotararea de divort dar nu stabileste nicaieri ca ea este executorie, se stabileste in schimb faptul ca poate fi atacata cu apel in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)