avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante

Daca administratorul a actionat in instanta un locatar rauplatnic si exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabile in favoarea asociatiei de propritarisi locatarul refuza sa achitecheltuielile de judecata si executoru si plateste doar intretinerea pentru ultima luna,administratorul poate sa ii impuna sa achite si celelalte cheltuieli chiar daca acesta refuza?si sa ii spuna ca nu ii taie chitanta pana nu achita si celelalte cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:31, 29 Aprilie 2011
Conducerea asociatiei sa ceara executorului judecatoresc sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca.

Nu va mai incurcati cu plateste-nu plateste!
Daca exista hotarare definitiva si irevocabila,asociatia de proprietari sa solicite instantei de judecata investirea cu formula executorie a acesteia si sa execute silit restantierul
Anterior,demararii procedurii de executare silite,asociatia de proprietari,poate sa mai incerce notificarea restantierului cu atentionarea ca procedura executarii silite il va obliga la achitarea de sume suplimentare aferente executarii silite
baetanu alexandra a scris:

locatarul refuza sa achitecheltuielile de judecata si executoru si plateste doar intretinerea pentru ultima luna,administratorul poate sa ii impuna sa achite si celelalte cheltuieli chiar daca acesta refuza?si sa ii spuna ca nu ii taie chitanta pana nu achita si celelalte cheltuieli?

Am reluat prin citat si-am subliniat pentru a scoate in evidenta situatia, mai ales ca mai sus s-a raspuns pe dinafara.
Pai daca acum trebuie sa plateasca "executorul" inseamna ca dosarul este in executare, este la executor. Asa ca daca cel ce urmeaza a fi executat vrea sa platesaca ceva din datoria ce se executa, trebuie sa faca acea plata la executor si nu la asociatie. Poate sa discute cu executorul, acesta amanand executarea o anumita perioada pana ce debitorul achita in contul executorului intreaga suma (sumele stabilite de instanta plus cheltuielile de executare avansate de asociatie catre executor).
Apoi sublinierea a 2-a.
Proprietarul este executat pentru sume restante intr-o perioada, cu siuguranta, mai veche de cel putin cateva luni sau ani. Adica asociatia l-a actionat in instanta la data de 25 iunie 2010, de exemplu, pentru debite aferente perioadei martie 2008 - mai 2010. Executorul pe aceste debite si pe hotararea judecatoreasca aferenta acestei perioade isi face treaba, adica va executa silit.
Ori cetateanul nostru mai are de plata catre asociatie si perioada de la introducerea actiunii si pana astazi, perioada si debite necuprinse in executarea. Si-atunci cum sa-i refuze asociatia banii!?#-o Sunt bani cheltuiti de asociatie care trebuiesc recuperati in afara executarii, iar proprietarul, dupa cum vedem, vrea sa plateasca. Aceste sume nu se platesc executorului ci direct asociatiei.
Asa ca va plati executorului sumele ce sunt cuprinse in dosarul de executare si va plati asociatiei sumele necuprinse in dosarul de executare, datorate dupa introducerea actiunii, pana astazi.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)
Acociatia de proprietari refuza aplicare hotararilor judecatoresti saucheaionica saucheaionica Asociatia de proprietari ma dat in judecata in anul 2002 pentru restante la intretinere,am castigat procesul ca si pe urmatoarele ( apoi am dat eu asociatia in ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)