avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am si eu o mica probelma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am si eu o mica probelma!

lucrez la o firma de curatenie,si in contract scrie ca avem program de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana,,dar noi avem decit o singura zi pe saptamana libera.! adica in loc de 40 de ore noi facem 48 de ore pe saptamana! si nu ne da nimic in plus la salariu!!!!X-( ce pot sa fac?::((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 29 Aprilie 2011
Buna,

sa renunti :) glumesc.....conform legii munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile caledaristice. In cazul in care compensarea prin ore lbere platite nu este posibila, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, in contractul individual de munca si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

O zi frumoasa !
GEORGETA DANIELA a scris:

Buna,

.....
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile caledaristice.

.....

Aceasta prevedere inca nu este in vigoare ...
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul maxim de lucru intr-o saptamana alina_25 alina_25 Am o cunostiinta lucreaza ca agent de paza si face lunar si 60-70 ore pe acelasi salariu adica eu stiam ca 48 ore este durata maxima de munca . (vezi toată discuția)
Ore suplimentare cela04 cela04 Daca am 40 h/sapatamna lucrate si imi dau acordul pentru inca 16h suplimentare ( sambata si duminica) platite cf. CCM cu un spor de minim 75%, mai beneficiez ... (vezi toată discuția)
Munca in weekend RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum procedez cand un angajat lucreaza un weekend/luna? In afara de sporul de weekend pe care il acord, trebuie sa ii platesc si cele 2 zile lucrate cu spor de ... (vezi toată discuția)