avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am divortat de sotul meu in urma cu 2 ani. Impreuna avem o casa pe care eu am evaluat-o anul trecut si am decis de comun acord cu fostul meu sot sa-mi revina mie, dupa ce eu ii achit partea lui. Intrebarea mea este: daca eu dovedesc cu acte (extras de cont, facturi, etc.,) ca am contribuit cu bani multi la renovarea si intretinerea acestei case in timpul casatoriei cu el si ulterior, pot deduce aceste sume (sau o parte din ele macar), din suma pe care eu trebuie sa i-o achit lui? Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:59, 29 Aprilie 2011
Puteti opta pentru un partaj la notar, si in functie de intelegerea de care da dovada sotul Dvs puteti stabili o suma mai mica pe care sa i-o dati sotului, in masura in care el este dispus sa accepte. E si o varianta mai ieftina. Succes!
daca nu va intelegeti asupra sumei pe care sa i-o dati in urma unui partaj pe cale amiabila, veti ajunge in instanta pt partaj. cereti atribuirea casei, se va evalua casa la valoarea ei actuala, puteti proba ca ati avut contributie proprie la imbunatatirea casei si se poate fixa o suma mai mica pe care sa i-o datorat.
incercati sa va intelegeti insa intre voi, un astfel de proces cost si dureaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort; raspundere credit marinav marinav Va multumesc pentru raspuns. As mai avea niste intrebari. Daca eu am un credit pe numele meu, cum se procedeaza in urma divortului, poate fi obligat si sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme eneaelena eneaelena buna ziua! problema mea este urmatoarea: acum 6 ani cand m-am maritat cu inca sotul meu, el nu facuse partajul cu fosta lui nevasta desi erau divortati de 8 ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj ContSters274581 ContSters274581 Buna ziua! Am hotarat cu sotul sa divortam de comun acord. Bunuri de impartit nu avem (Am stat doar 3 ani casatoriti) Fiindca a lucrat mult la renovarea ... (vezi toată discuția)