avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere Individuala

Buna ziua,
Pentru o Intreprindere Individuala cu profil de gogoserie se tine evidenta contabila in partida simpla..registru de incasari si plati, cum procedez cu NIR-urile in care am intrarile de materie prima ca sa evidentiez pretul de vanzare a gogosilor? Trebuie sa am un retetar si pe baza lui se fac bonuri de consum? Cum evidentiez contabil productia de gogosi in afara de NIR si registru incasari-plati?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BISCUTA , utilizator 00:05, 2 Mai 2011
Având în vedere că trebuie să completaţi doar registrul de încasări şi plăţi , trebuie să faceti NIR automat la intrarea materiilor prime , după care ar trebui să faceţi un raport de producţie care constă în a specifica cantitatea de materie primă folosită şi ce cantitate de gogoşi a rezultat din acea materie primă, asta pentru a evidenţia modul de realizare a produsului finit şi implicit a veniturilor care rezultă din vânzarea gogoşilor.De reţetar pentru a face bonuri de consum este bine să existe .Deci producţia de gogoşi rezultă din raportul de producţie
BISCUTA a scris:
...cum procedez cu NIR-urile in care am intrarile de materie prima ca sa evidentiez pretul de vanzare a gogosilor?


Intrarea materiei prime pe baza de NIR nu are legatura cu productia de gogosi. Sunt doua lucruri distincte . Dvs. faceti NIR la materia prima pe baza facturii primite de la furnizor ,receptionand cantitatile livrate de acesta .
Gogosile, pe baza Raportului de productie le inregistrati separat ,deoarece acesta include pe langa cheltuielile legate de materia prima , amortizarea utilajelor, cheltuielile cu salariile , cheltuielile cu utilitatile si tot ceea ce este legat de procesul de productie.

Va multumesc din suflet pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru gogoserie bbt bbt Buna ziua, Doresc sa preiau o gogoserie si va rog sa imi spuneti ce evidenta contabila ar trebui sa am la punctul de lucru,eventual legislatia in acest ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara productie BISCUTA BISCUTA Buna ziua, Care sunt pasii de urmat de la factura de cumparari pana la vanzarea a produsului finit? 1. FACTURA MATERIE PRIMA a).NIR b).BON CONSUM cu ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare productie imike imike Am o intreprindere, producator de imitatii de bijuterii. Emit nota de receptie (pt.achizitii de materii prime) cu pretul de achizitie, dupa aceea fac bon de ... (vezi toată discuția)