avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot avea probleme cu mostenirea daca numele fiului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot avea probleme cu mostenirea daca numele fiului este diferit de cel al parintelui?

Am si eu o problema: la nasterea mea la starea civila in certificatul de nastere a fost trecuta o litera in plus la sfarsitul numelui meu, astefl incat acum acesta este diferit de al parintilor mei. Pot avea probleme cu mostenirea?
trebuie sa fac ceva in acest sens cum pot rezolva problema?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:59, 29 Aprilie 2011
nu cred ca puteti avea probleme in acest sens.
Ce acte trebuiesc facute astefl incat sa nu am probleme si sa fiu "recunoscut oficial" si sa nu am probleme la mostenire deoarece numele meu nu corespunde cu cel al parintilor mei?
Trebuie sa depuneti la Oficiul Starii Civile care a eliberat certificatul de nastere o cerere de rectificare a actului de stare civila.
in certificatul dvs de nastere se mentioneaza numele si prenumele parintilor dvs. nu veti veti avea nicio problema sa va dovediti vocatia succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme schimbare carte de identitate ContSters374860 ContSters374860 Buna seara, Voi prezenta un caz concret fara a da nume reale.Este vorba de o persoana de sex masculin care dorea sa-si schimbe Cartea de Identitate. Acesta ... (vezi toată discuția)
O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)