avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Fond Funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Fond Funciar

A-si dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie:
Am mostenit un teren pentru care am fost nevoit sa apelez la instanta de judecata pentru ca reprezentantii primariei si implicit Comisia de Fond Funciar nu au vrut sa-mi recunoasca dreptul de proprietate.Dupa 2ani de proces
Instanta de Judecata mi-a dat castig de cauza.!
DAR, cand m-am prezentat la primarie pentru punerea in posesie , reprezentantii primariei mi-au spus ca proprietatea mea a fost atribuita altei persoane si eu voi fi improprietarit in alta parte. ESTE LEGAL ?!
POT SA AJUNG IN POSESIA DREPTULUI MEU REAL?!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Opra , utilizator 13:54, 30 Aprilie 2011
persoana in urma careia ati mostenit terenul nu avea titlu de proprietate asupra terenului? in ce baza il detinea?
Daca ai hotarare definitiva si irevocabila o pui in executare silitra impotriva primariei si trebuie sa te puna in posesie pe terenul identificat de instanta.
Depinde ce scrie in dispozitivul hotararii: daca acolo este prevazut ca recunoasterea dreptului de proprietate si punerea in posesie se va face pe tarlaua X parcela Y, de principiu, acolo ar trebui sa primiti terenul. Daca, insa, scrie ca se admite cererea pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata X pe raza localitatii Y, comisia locala si cea judeteana fiind obligate sa intocmeasca documentatia si sa emita titlul de proprietate, comisia locala va poate pune in posesie pe orice amplasament il are disponibil.
Deci, ce anume scrie, mai exact, in dispozitivul hotararii dvs?
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Kyandra, moderator
Multumesc pentru ineresul acordat.:D
Sentinta judecatoreasca specifica clar ca suprafata de restituit se regaseste in expertiza topografica anexata la dosar.Primaria a luat luat la cunostinta de aceasta expertiza si tocmai de aceea concluzioneaza ca suprafata in cauza a fost atribuita altei persoane. Nu este aceasta un abuz ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa punere in posesie l 18 romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Vin cu rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii. Am cumparat in 2010 suprafata de 2300 mp teren cu care m-am intabulat in C.F. ... (vezi toată discuția)
2 proprietari, acelasi teren serena82 serena82 Buna ziua, Ce se poate face in cazul in care o persoana (X) are titlu de proprietate pentru o anumita portiune dintr-o suprafata care apartine de fapt altei ... (vezi toată discuția)
Teren neatribuit leusan leusan Tatal meu a decedat acum 7 ani.Am mostenit de la el printre altele si un certificat de mostenitor dupa parintii sai ,datat 1997.Sunt singurul copil.Problema ... (vezi toată discuția)