buna ziua,
As vrea sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari.Sunt angajata pe perioada determinata de apoape 2 ani..si sunt insarcinata in 9 saptamani.Cand imi va expira contractul de munca voi avea 22 de saptamani.la 31 de saptamani am inteles ca pot intra in concediu de lauzie.Cum este mai bine sa acopar aceasta perioada:sa intru in somaj sau sa_mi mut cartea de munca la o firma si sa_platesc eu,pentru a nu=mi afecta valoarea intemnizatiei?
_Daca intru in concediu medical inainte de a=mi inceta contractul am vre_un avantaj?Cum se calculeaza Concediul medical?
Va multumesc anticipat
Desigur ca puteti opta fie pentru somaj fie pentru a va angaja la alra firma, deoarece trebuie sa realizati venitruri profesionale sau asimilate acestora pe ultimele 12 luni anterior nasterii. Concediul de maternitate are 126 pe care il puteti lua inainte de nastere cu conditia ca sa ramina cel putin 42 de zile de concediu postnatal
1. Daca veti i ntra in somaj veti putea beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
2. Aceste amandoua concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea acestor concedii.
3. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept (art.56j din Codul muncii), la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de starea dvs. Adica va inceta CIM chiar daca sunteti in concediu medical.