avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viitor mostenitor, poate face promisiune de vanzare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viitor mostenitor, poate face promisiune de vanzare a imobilului ?

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament, al carei proprietara este foarte bolnava si nu doreste sa il vanda pana la moartea ei. Sotul si copiii ar vrea toti sa il vanda pt ca nu mai au ce face cu el si nici bani sa il intretina. Insa sotia a spus ca pana la moartea ei nu vrea sa il vanda si nu semneaza nimic.

Intrebarea e : se poate face un contract legal la notar, prin care sa se stabileasca un pret iar ei ca viitori mostenitori sa se angajeze sa mi-l vanda mie la pretul stabilit cand acestia intra in posesia apartamentului (prin succesiune) ?

Eu as vrea dau un mic avans si sa investesc in apart si sa ma mut in el si sa stau acolo pana voi deveni proprietar.

Exista vreo posibilitate pentru a avea siguranta legala ca mi-l vor vinde ?

Multumesc,
Bogdan
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
sorel_789, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:49, 29 Aprilie 2011
Nu cred, fiindca poate fi considerat a fi un pact asupra unei succesiuni viitoare, lucru prohibit de lege.
Nu se poate (cel putin nu semnat in fata notarului), legal orice promisiune de instrainare a acelui apartament trebuie semnata de proprietar(i) (ori doamna, daca l-a dobandit anterior casatoriei sau prin mostenire la orice moment ori doamna impreuna cu sotul, daca l-au cumparat in timppul casatoriei lor).
Pactul asupra unei mosteniri viitoare este nul de drept.
sorel_789 a scris:

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament, al carei proprietara este foarte bolnava si nu doreste sa il vanda pana la moartea ei. Sotul si copiii ar vrea toti sa il vanda pt ca nu mai au ce face cu el si nici bani sa il intretina. Insa sotia a spus ca pana la moartea ei nu vrea sa il vanda si nu semneaza nimic.

Intrebarea e : se poate face un contract legal la notar, prin care sa se stabileasca un pret iar ei ca viitori mostenitori sa se angajeze sa mi-l vanda mie la pretul stabilit cand acestia intra in posesia apartamentului (prin succesiune) ?

Eu as vrea dau un mic avans si sa investesc in apart si sa ma mut in el si sa stau acolo pana voi deveni proprietar.

Exista vreo posibilitate pentru a avea siguranta legala ca mi-l vor vinde ?

Multumesc,
Bogdan
NU, categoric!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daca proprietarul "muribund" este convins de ceea ce sustine si are facultatile mintale nealterate, promisiunea de vanzare facute de rudele acestuia trebuie ignorate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager alexandra22 alexandra22 buna ziua!Bunicii mei i-au vandut mamei mele acum 3 ani o parte din casa in care locuiesc cu clauza de uzufruct viager.bunicul meu a decedat acum 2 ani ,iar ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa - vanzatori pensionari LittleMermaid LittleMermaid Saptamana aceasta am semnat antecontractul in vederea cumpararii unui apartament. Apartamentul are doi proprietari, sot si sotie, ambii pensionari. Problema ... (vezi toată discuția)
Act de domatie copil minor sozo sozo Buna, Sunt o mamica care doreste sa lase mostenire,[b]copilului inca minor[/b],( sa-l donez sau sa gasesc o modalitate legala) apartamentul bun propriu ... (vezi toată discuția)