avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa stiu daca persoana inculpata va fi pedepsita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa stiu daca persoana inculpata va fi pedepsita

are pedeapsa cu suspendare de 2 ani,urmarit penal timp de 4 ani,pt.vatamare corporala grava(folosind arma alba).A trecut 6 luni de cand a fost data hotararea definitiva a recursului,si este implicat intr-un alt caz tot pt.vatamare corporala (mutilarea unei pers. taiat pe fata cu sticla sparta in urma caruia a fost cusut cu 28 de copci si operat la nas.
As dori sa stiu daca ramane si de asta data nepedepsit(inchis).
Unde este dreptatea in Justitie la noi in tara?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:34, 30 Aprilie 2011
Nu , cel mai probabil , daca victima depune plangere iar faptuitorul va fi urmarit penal si trimis in judecata , pronuntandu-se o noua hotarare decondamnare, se va revoca beneficiul suspendarii conditionate si va executa restul de pedeapsa in penitenciar.Noua pedeapsa aplicata nu se va contopi cu restul de pedeapsa .
pe langa cei 2 ani cu suspendare mai are si un termen de incercare. daca in timpul asta mai comite infractiuni, de data asta face inchisoare
daca ajunge dosarul in instanta nu mai are nici o sansa sa scape fara inchisoare cu executare chiar si cu cei mai buni avocati.
Este cert ca a comis o fapta in interiorul termenului de incercare prevazut de lege , situatie in care se va revoca beneficiul suspendarii executarii pedepsei si pedeapsa neexecutata pentru prima fapta , se va adauga la cea care ii va fi aplicata pentru noua infractiune .
Excutarea pedepsei se va face prin detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratierea unei pedepse suspendare conditionat . nelamurire !!! razvanpopescu razvanpopescu Conform art.120 alin.2 gratierea are efect si asupra pedepselor suspendate conditionat . EX : avem o pedeapsta de 3 ani care se suspenda conditionat => ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis elly8831 elly8831 Un prieten a condus o masina fara permis si cu numerele provizorii expirate,dar acesta este recidivist,s-a eliberat in 2014 dupa o pedeapsa de 4 ani,din care a ... (vezi toată discuția)
Furt calificat blondutzzu blondutzzu as avea o intrebare ..in timpul minoritatii am avut mai multe furturi care sau contopi intrun singur dosar si am luat un an cu suspendare.dupa care aveam cei 2 ... (vezi toată discuția)