avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

As vrea sa stiu daca o firma poate concedia o persoana care este angajata cu contract individual de munca pe perioada determinata daca aceasta ramane insarcinata cu cateva luni inainte de a expira contractul ?Daca este posibil sa fie intrerupt contractul in cazul in care se afla in concediu pre si post natal sau concediu medical?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 30 Aprilie 2011
Nu este in regula o asemenea concediere! Nu se poate intrerupe... decat cu acceptul angajatorului!
asa cum firma poate concedia asa si salariatul o poate actiona in judecata!
da trebuie sa intre in concediupre si postnatal!
oanta.diana a scris:

As vrea sa stiu daca o firma poate concedia o persoana care este angajata cu contract individual de munca pe perioada determinata daca aceasta ramane insarcinata cu cateva luni inainte de a expira contractul ?Daca este posibil sa fie intrerupt contractul in cazul in care se afla in concediu pre si post natal sau concediu medical?Multumesc anticipat!

1. Angajatorul poate concedia o astfel de persoana, dar numai in conditiile prevazute de lege. De altfel, el poate astepta si expirarea duratei c.i.m. , situatie in care c.i.m. inceteaza de drept.

2. Concediul pre sau postnatal nu prelungeste durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract pe perioada determinata în cazul sarcinii florinbecheau florinbecheau Bună ziua, lucrez la o firma, am contract pe perioada determinata și am rămas însărcinată, am anunțat angajatorul ca am rămas însărcinată, iar la ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal cristinaburescu cristinaburescu BUNA ZIUA! va rog sa ma lamuriti intr-o problema legata de o salariata care este in stare de graviditate in a 31/32saptamani.Am primit o scrisoare medicala ... (vezi toată discuția)