avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma recuperare

Am avut de circa 5 ani un abonament cosmote la care am renuntat. De aproape o luna ma suna o firma de recuperare spunand ca am o datorie de 160ron, la care se adauga dobanzile ajungand la suma de 2300ron. Am ajuns pana la amenintari din partea lor sa le platesc toata suma de pe o zi pe alta ca de nu ma dau in instanta. Va rog explicati-mi ce pot sa fac in acest caz. Va multumesc, Iulia47
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:49, 30 Aprilie 2011
Cand ati efectuat ultima plata catre firma de telefonie mobila?
de cat timp aveti acea datorie? de cand nu ati mai folosit nr?
In primul rand, solicitati-le actul in temeiul caruia datorati suma. Daca intr-adevar au trecut 5 ani de cand aveati obligatia de plata... puteti ignora cererea, deoarece dreptul lor de a obtine ceva in instanta este prescris!
numarul este inchis de 5 ani.
De cand e inchis nu are nici o relevanta.
Cand ati efectuat ultima plata?
Daca au trecut mai mult de 3 ani, datoria e prescrisa si firma de recuperare incearca sa va intimideze sa va faca sa platiti.
Nu faceti nici o plata, chiar partiala, nu recunoasteti debitul, pt ca va repune in termenul de prescriptie si va poate executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare cu privire la executare silita mhy85 mhy85 Buna seara, In urma cu aproximativ 3 ani sotia a incheiat un contract cu o firma de telefonie mobila. Abonametul a fost platit in avans pe 3 luni iar dupa ... (vezi toată discuția)
Conflict cu o societate de recuperari creante - nedumerire oanna nec oanna nec eos-ksi trimite instiintare,2august 2010 ,ca am de platit la orange o factura de 615ron ,factura veche din 2005 sau chiar 2004 ,nu tin minte data .au facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante; furnizor telefonie mobila papickads papickads in urma cu 2 zile am primit o scrisoare de la [ editat] LTD,cum ca a preluat creeantele de la [editat], iar eu le sunt dator cu suma de 585lei , aceasta ... (vezi toată discuția)