avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia si concediul restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia si concediul restant

Buna ziua
Am urmatoarea problema>
Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante si plus cele de anul acesta (aproximativ 10) si bineinteles prima de vacanta aferenta zilelor de concediu de anul acesta. Din momentul in care imi depun demisia apare acea perioada de maxim 15 zile (calendaristice parca) in care trebuie sa mai stau. Din momentul depunerii demisiei pot sa solicit concediul restant si concediul de anul acesta (pentru a-mi acoperi cele 15 zile)?
Intrebarea mea nu este legata de "daca pot" (probabil ca pot) ci de daca mi se poate refuza acordarea lui.
Multumesc pentru viitoarele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 12:19, 20 Septembrie 2008
Faceti o cerere in dublu exemplar prin care solicitati compensarea in bani a concediului neefectuat la care aveati dreptul.
Este obligatia angajatorului sa va plateasca zilele de concediu neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)